Made in China

Zabranjen uvoz lutki iz Kine

Ranije ovog mjeseca, sanitarna granična inspekcija Federalne uprave za inspekcijske poslove na Carinskoj ispostavi (CI) Halilovići je tijekom redovnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke dječjih lutki porijeklom iz Kine.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 12. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabranjen je uvoz zdravstveno neispravne pošiljke u količini od 480 dječjih lutki te je naređeno njezino uništenje, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Ranije ovog mjeseca, sanitarna granična inspekcija Federalne uprave za inspekcijske poslove na Carinskoj ispostavi (CI) Halilovići je tijekom  redovnog pregleda pri uvozu naložila laboratorijsku analizu pošiljke dječjih lutki porijeklom iz Kine.

Prema nalazima kemijske analize od 16. prosinca ove godine, utvrđeno je da ispitani uzorak, zbog povećanog sadržaja di(2-etiheksil) ftalata (DEHP), ne odgovara odredbama odluke o ograničavanju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate te ne ispunjava parametre kvalitete i sigurnosti za opću upotrebu propisane Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i predmeta opšte upotrebe.

Shodno navedenom, uvoz zdravstveno neispravne pošiljke u količini od 480 dječijih lutki je zabranjen, te je naređeno njezino uništenje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close