Opsenicu podsjećaju na rok

Zdravstveni radnici spremni kampirati pred Vladom HNŽ-a

Pred Vladom ćemo ostati na ulici u improviziranim šatorima i vrećama za spavanje sve dok Vlada ne potpiše Kolektivni ugovor
Lifestyle / Zdravlje | 20. 01. 2021. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat SKB Mostar i Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu HNK donijeli su danas Odluku da ukoliko do petka, kao što je predviđeno potpisanim protokolom, ministar zdravstva Goran Opsenica ne zakaže sjednicu pregovaračkih timova za otpočinjanje pregovora da će u ponedeljak 25.01.2021. otpočeti masovni protest zdravstvenih radnika pred zgradom Vlade HNŽ-a, rečeno je za Bljesak.info iz ovih sindikata.

''Tamo ćemo ostati na ulici u improviziranim šatorima i vrećama za spavanje sve dok Vlada ne potpiše Kolektivni ugovor'', poručili su sindikalisti.

Podsjetimo, sindikati zdravstvenih radnika jučer su zatražili inspekcijski nadzor u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, jer je ministar Opsenica, kako su sindikalisti naveli željeli maknuti Dalibora Vukovića predsjednika Sindikata zdravstvenih radnika HNK-a iz pregovaračkog tima Sindikata SKB Mostar.

''Ministar Opsenica želi maknuti Vukovića iz pregovaračkog tima Sindikata SKB Mostar svojom direktnim miješanjem u upravljanje i funkcioniranje sindikatom što je zakonom zabranjeno. Zato je sindikat upravo zatražio inspekcijski nadzor u Vladi HNŽ'', rekao je jučer za Bljesak.info predsjednik sindikata SKB Mostar Ivica Anić.

Dalibor Vuković za Bljesak je rekao kako se radi o pokušaju njegovog uklanjanja kako bi ministar proveo svoje namjere.
 
''Ministar me želi ukloniti kako bi proveo svoje namjere dinamike i pravca u kojem želi da se odvija i da se realizira pregovarački proces i kako bi proveo svoje zamisli, a velika smetnja i prepreka u ostvarenju njegovih nakana koje nisu u duhu dobre vjere su moji izrazito čvrsti stavovi oko obima prava koja će se ispregovarati u korist zdravstvenih radnika'', rekao je Vuković.
Kopirati
Drag cursor here to close