MIR Međugorje

Završena kampanja Nisi sama – Učini prvi korak

Tijekom cijelog projekta podijeljeno je oko 30 besplatnih pregleda.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 10. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom listopada radiopostaja MIR Međugorje u suradnji s Poliklinikom Vitalis Mostar realizirala je projekt ''Nisi sama učini prvi korak'' s ciljem ukazivanja važnosti javnog govora o raku dojke, te o nužnosti prevencije.

Osim informativnih rubrika u radijskom programu, svakodnevno su se realizirale i nagradne igre u kojoj su slušateljice imale priliku dobiti besplatan uzv i mamografski pregled dojki u Poliklinici Vitalis. Tijekom cijelog projekta podijeljeno je oko 30 besplatnih pregleda.

‘’U središtu ove kampanje bila su edukativna predavanja dr. Inge Marijanović koje smo održali u srednjim školama u Čapljini, Čitluku i Ljubuškom. Oko 250 maturantica čule su mnoge informativne podatke za koje se nadamo da će im koristiti i da ćemo barem malo smanjiti ružne statistike kojima smo danas svjedoci kada je u pitanju karcinom dojke. Mnoge maturantice su izrazile podršku ovakvim predavanjima jer kako kažu teorija iz udžbenika je jedan pogled na ovu zloćudnu bolest, a živa riječ i iskustvo onkologa donosi jednu dublju sliku ove problematike. Osim govornih sadržaja kroz projekt izradili smo i tiskane materijale- plakate i informativne letke. Na tim letcima istaknute su osnovne informacije o karcinomu dojke ali i upute o samopregledu te o drugim načinima kontrole ove zloćudne bolesti’’, poručili su organizatori.

 

Kopirati
Drag cursor here to close