Uzeto u razmatranje

''Zajedno smo jači'' uputili ZZO HNŽ zahtjeve za reviziju Liste ortopedskih i drugih pomagala

U Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ održan je sastanak predstavnika Zavoda s predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom HNŽ ''Zajedno smo jači''.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 02. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ održan je sastanak predstavnika Zavoda s predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom HNŽ ''Zajedno smo jači''.

Cilj sastanka bio je razmatranje zahtjeva Koalicije vezanih za reviziju Liste ortopedskih i drugih pomagala. 

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak, predstavnicima Koalicije zaželio je dobrodošlicu i istaknuo kako je sastanak s Koalicijom osoba s invaliditetom prvi u nizu sastanaka koje Zavod planira održati s udrugama osiguranika koje su se obratile Zavodu s određenim zahtjevima vezanim za prava osiguranika iz zdravstvenog osiguranja.

Foto: P / Sastanak ZZO-a s koalicijom 

''Skoro 80% sredstava Zavod izdvaja za zdravstvene ustanove, odnosno zdravstvenu zaštitu i po tome smo vodeći u F BiH. Za druga prava osiguranika (financiranja lijekova s liste lijekova, liječenje izvan županije, naknada plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad i ortopedska pomagala) izdvajamo nešto manje od 14% sredstava. Po visini ovih izdvajanja na posljednjem smo mjestu o odnosu na sve druge županije koje izdvajaju od 18% do 27% ukupnih sredstava u ove svrhe. U cilju povećanja zadovoljstva osiguranika, Financijskom Planom Zavoda za 2018. godinu, planirana sredstva za nabavu ortopedskih i drugih pomagala s ranijih 1.900.000 KM povećali smo na 2.700.000 KM. Planirana sredstva  želimo rasporediti i utrošiti na najracionalniji mogući način kako bi povećali  zadovoljstvo osiguranika koji koriste ortopedska i druga pomagala'', kazao je direktor Bošnjak.

Jasna Rebac, predstavnica Koalicije OOSI ''Zajedno smo jači'' zahvalila je Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ na izuzetno dobroj i intenzivnoj suradnji te razumijevanju  potreba osoba s invaliditetom. 

Danijela Kegelj, predstavnica Udruge ''Vedri osmijeh'' istaknula je vidno poboljšanje u kvaliteti ortopedskih pomagala koje je direktno povezano s ugovorima koje Zavod potpisuje s dobavljačima od kojih zahtjeva odgovarajuću kvalitetu ugovorenih pomagala kao i obvezu ugovornih dobavljača da osiguranike educiraju o načinu korištenja pomagala koje isporučuju te vršite redovito servisiranje istih.

Mirna Mezit direktorica ''Los Rosalesa'', Igor Ledić predsjednik Udruge za Down sindrom kao i Lejla Lelić predsjednica Koalicije OOSI u HNŽ imali su pozitivne komentare i riječi pohvale za dosadašnju suradnju Zavoda i Koalicije kazavši kako su sa Zavodom uvijek korak naprijed i kako se nadaju da će tako biti i u budućnosti, navodi se u priopćenju za javnost iz Zavoda ZO HNŽ.

Stručna služba Zavoda je zahtjeve Koalicije osoba s invaliditetom vezane za izmjenu Liste ortopedskih pomagala prepoznala kao zahtjeve koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, te će isti biti sastavni dio revizije Liste ortopedskih i drugih pomagala planirane za tekuću godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close