Hiperpigmentacija

Zaboravite mrlje na koži uz ovaj recept

Donosimo prirodni indijski recept protiv hiperpigmentacije, a od sastojaka potrebni su vam samo kurkuma u prahu i limunov sok.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 07. 2018. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekomjerno izlaganje suncu glavni je uzrok hiperpigmentacije kože, ali može utjecati i trudnoća, određene bolesti, starost ili trauma.

Hiperpigmentacija kože je poremećaj boje kože okarakteriziran tamnim područjima na koži, a uzrokovan je porastom količine melanina, tamnog pigmenta koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju, koji se tada pretvara u mrlje na koži. Melanin djeluje i kao prirodna zaštita kože od sunca štiteći je od štetnih UV zračenja. Postoje unutarnji i vanjski uzročnici koji mogu dovesti do ovog poremećaja na koži.

 Vanjski su oni koji dolaze iz okoliša, kao što je izloženost sunčevim zrakama, a unutarnji se odnose na naslijeđe - osobe tamnije kože imaju veću sklonost razvijanja hiperpigmentacije kože.

Dearmatolozi predlažu načine pomoću kojih je moguće riješiti se hiperpigmentacije, kao što su kemijski pilinzi koji podrazumijevaju nanošenje kisele otopine na kožu koja uzrokuje pojavu plikova i ljuštenje kože nakon čega postoji vidljiva 'nova' i ujednačena koža.

Terapija laserom uključuje 'spaljivanje' zahvaćenog područja optičkom energijom, iako ovi tretmani mogu pomoći kod poremećaja hiperpigmentacije kože, jako su skupi i mogu nadražiti kožu, piše Večernji list.

Stoga vam donosimo prirodni indijski recept protiv hiperpigmentacije, a od sastojaka potrebni su vam samo kurkuma u prahu i limunov sok. Limun izbjeljuje i potiče ljuštenje kože, a kurkuma, uz to što odlično posvjetljuje kožu djeluje protu-upalno i čini kožu sjajnom.

Recept: 1. Uzmite 1 žličica kurkume u prahu (turmerik)

  1. Dodajte 1 žličicu soka od limuna
  2. Pomiješajte dobro
  3. Nanesite na zahvaćena područja
  4. Ostavite na 15 minuta da se osuši
  5. Isperite hladnom vodom Nakon toga ne smijete izlagati kožu na suncu te je važno ponavljati jednom ili dva puta svaki dan do vidljivog poboljšanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close