Dom zdravlja

Vrijedna donacija: Kuprešaci više ne moraju na testiranje u Livno ili Tomislavgrad

Međunarodna organizacija za migracije daje potporu i lokalnim zajednicama. Tako je pozitivno odgovorila na nedavno iskazane potrebe općine Kupres i njenog Doma zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 09. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i subregionalna koordinatorica za regiju Zapadnog Balkana Laura Lungarotti boravila je u random posjetu Kupresu, te tom prigodom uručila vrijednu donaciju kupreškom Domu zdravlja kako bi se uspješnije borio protiv širenja Covid-19.

Međunarodna organizacija za migracije daje potporu i lokalnim zajednicama. Tako je pozitivno odgovorila na nedavno iskazane potrebe općine Kupres i njenog Doma zdravlja.

- Radi se o laboratorijskom aparatu na kojem se rade covid testovi i drugi laboratorijski testovi. Ova donacija je došla kao zahtjev grada i iz Doma zdravlja Kupres – istaknula je Lungarotti.

- Vrijedna donacija na kojoj bih se uime svih građana općine Kupres i djelatnika Doma zdravlja zahvalio i čijom upotrebom ćemo raširiti naš dijagnostički spektar usluga, moći ćemo raditi stvari koje dosad nismo mogli ni zamisliti – naglasio je dr. Ivica Čičak, ravnatelj Dom zdravlja Kupres.

- Ono što je našim građanima ovdje vrlo bitno da više ne moraju putovati ni u Livno niti u Tomislavgrad, ni u neku drugu općinu kako bi uradili antegensko testiranje na Covid – dodao je Zdravko Mioč, načelnik Općine Kupres (HDZBiH).

A Kuprešaci od danas imaju i mogućnost cijepiti se protiv Covida – 19 natraženijim Pfizer cjepivom te su svi zainteresirani građani pozvani da se jave u Dom zdravlja, osobno ili telefonom, kako bi bili dogovoreni termini cijepljenja, prenosi Federalna.

Kopirati
Drag cursor here to close