Zbog pogoršane situacije

Vlada HBŽ poziva građane da se pridržavaju epidemioloških mjera

Krizni stožer ministarstva apelira na građane Hercegbosanske županije da se pridržavaju postojećih zapovjedi i mjera koje je Vlada Hercegbosanske županije donijela na sjednici održanoj 7. lipnja 2021. godine.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 08. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području županije. Zbog pogoršane epidemiološke situacije Krizni stožer ministarstva apelira na građane Hercegbosanske županije da se pridržavaju postojećih zapovjedi i mjera koje je Vlada Hercegbosanske županije donijela na sjednici održanoj 7. lipnja 2021. godine.

Tim zapovijedima ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 24 sata osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 2 sata. Isto tako, dozvoljeno je pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 1,5 m. Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta, i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Na sastanku je poseban naglasak stavljen na činjenicu da će Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske pojačati nadzor nad provođenjem mjera, kao i nadzor nad osobama koje su dobile rješenje Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i proganjanih Hercegbosanske županije o kućnoj izolaciji, odnosno o zdravstvenom nadzoru.

Zaključak Vlade Hercegbosanske županije sa zapovjedima i preporukama možete preuzeti OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close