Građani oprez

Vikend u Mostaru: I do 40 intervencija Hitne pomoći zbog vrućina

''Za jedan dan imamo preko 30, 40 intervencija'', rekao je to za BHRT Igor Vujović, liječnik mostarske Hitne pomoći.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 06. 2021. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj intervencija Hitne pomoći u Mostaru za vikend je bio u enormnom porastu.

''Za jedan dan imamo preko 30, 40 intervencija'', rekao je to za BHRT Igor Vujović, liječnik mostarske Hitne pomoći.

Podsjetio je kako u razdoblju od 10 do 5 sati treba izbjegavati direktan kontakt sa suncem.

''Građani, pogotovo stariji ljudi koji su posebno opterećeni nekim kroničnim bolestima, apeliramo da ostanu kući, u hladu, da poštuju temeljne principe. Unositi dovoljno tečnosti, jesti lako probavljivu hranu'', istaknuo je Vujović.

Video: BiH pogodio toplotni val

Prvi toplotni val ovog ljeta počeo je već u ponedjeljak 21. lipnja, kada je i službeno prvi dan ljeta, ikada su već zabilježene temperature do 40 °C u pojedinim dijelovima BiH. Zbog toga je danas upaljen žuti i narančasti meteoalarm za kompletno područje Bosne i Hercegovine.

Žuti meteoalarm na snazi je za područja Višegrada, Foče, Mostara i Livna. U Mostaru i okolini očekuje se temperatura do 36 stupnjeva, u Višegradu između 32 i 35 stupnjeva, a isto vrijedi i za Foču – dok će temperatura u Livnu i okolini ići do 33 stupnja. Narančasti meteoalarm na snazi je za Sarajevo, Trebinje, Tuzlu, Bihać, Banjaluku i Prijedor. U svim ovim mjestima očekuje se temperatura do 36 stupnjeva, izuzev za Trebinje, koje prema najavama iz FHMZ očekuje toplotni udar od 38 stupnjeva celzijusovih.

Nakon lošeg i promjenjivog vremena – konstantno visoke temperature. Rast temperatura bit će nastavljen i do kraja sljedeće sedmice. 

Kopirati
Drag cursor here to close