Koja pandemija?

Većina njemačkih liječnika radila manje u doba korone

Oko četvrtine je reklo da nije bilo promjene, a 18 posto da su radili više. Sindikalci to objašnjavaju smanjenjem broja operacija i hitnih prijema.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 05. 2020. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina njemačkih liječnika radila je u doba pandemije koronavirusa manje nego inače, pokazala je anketa objavljena u srijedu.

Pedeset i sedam posto liječnika kaže da im se za vrijeme krize smanjio opseg posla, prema anketi liječničkog sindikata Marburger Bund.

Oko četvrtine je reklo da nije bilo promjene, a 18 posto da su radili više. Sindikalci to objašnjavaju smanjenjem broja operacija i hitnih prijema.

"Osim toga, broj pacijenata zaraženih covidom-19 bio je manji nego što smo se pribojavali", priopćio je sindikat.

Bundesverband - Home | Marburger Bund

Diese Website nutzt Cookies, um mehr über das Nutzungsverhalten der Besucherinnen und Besucher zu erfahren und das Internetangebot beständig zu verbessern. Die Daten werden anonymisiert. Sie können diese statistische Erhebung deaktivieren. Mehr Informationen finden Sie in unserer .

Njemačka je izbjegla dramatični scenarij u epidemiji novog koronavirusa koji je u zemlju zarazio 171.000 i usmrtio 7600 ljudi, prenosi Hina.

Nakon što je isprva sve krevete na intenzivnim odjelima rezervirala za zaražene, vlada je kasnije objavila da se ti kapaciteti mogu ponovno staviti u službu redovnih operacija i ostalih bolničkih usluga. Tu su odluku podržale dvije trećine liječnika, ističu sindikalci.

No, podijeljeni su kada je riječ o budućem kretanju pandemije. Njih 44 posto smatra da bi zdravstveni sustav i dalje mogao biti preopterećen, a nešto ispod 42 posto ne dijeli tu zabrinutost. Četrnaest posto je odgovorilo da nisu sigurni.

Kopirati
Drag cursor here to close