Stožer

Uveden policijski sat u Federaciji

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez napao je policiju, rekavši kako ne rade ništa po pitanju nadzora provedbe mjera.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 11. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Pres-konferencija Kriznog štaba FBiH

Krizni stožer federalnog ministarstva zdravstva objavio je nove mjere, a jedna od njih je i policijski sat. 

Ograničeno kretanje stanovništva bit će na snazi od 23.00 sata do 5.00 sati ujutro. Zabrana kretanja odnosi se na teritoriju FBiH.

Odluka stupa na snagu od sutra.

Iz ove odluke će biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smjenama tijekom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mjera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Krizni stožer FBiH je donio i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom. Tako će i unutra i vani biti dozvoljeno okupljanje maksimalno 30 osoba.

Obvezna je i dezinfekcija svih prostora gdje se budu održavali izbori, a škole u kojima će biti biračka mjesta neće raditi idućih sedam dana radi dezinfekcije. Nastava će se održavati online.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez napao je policiju, rekavši kako ne rade ništa po pitanju nadzora provedbe mjera.

Inače, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 4.059 uzoraka, od kojih su 1.123 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 231.036 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 41.068 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close