Pojačanje

Uspostavljen novi tim Caritasove patronažne skrbi

Svaka i najmanja pomoć i gesta ljubavi i pažnje znak su starim osobama da nisu same i zaboravljene.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 09. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patronažna skrb Caritasa Mostar od ovoga mjeseca je dobila pojačanje, kako usluge koje pružaju ne bi trpjele na kvaliteti i kako bi se obuhvatio veći broj starih osoba potrebnih njihove pomoći. Novi tim je počeo pružati svoje usluge na području općina Čapljina, Stolac, Neum i Ravno, a prvi tim u svome radu obuhvaćat će korisnike na području Mostara, Čitluka, Jablanice i Konjica.

''Svi smo upoznati s činjenicom da kao društvo starimo, a i socijalna slika u našoj zemlji ne mijenja se nabolje, naprotiv nagore. Problem starijih ljudi bez adekvatne medicinske i socijalne skrbi izuzetno je prisutan i veliki broj ih treba neku vrstu pomoći. Prvi tim patronažne službe, koji je započeo s radom početkom 2020. godine, dosegao je broj od 90-tak adresa na koje su medicinska sestra i njegovateljica odlazile pružati određene usluge i pomoć, te 10.708 prijeđenih kilometara'', priopćeno je iz Caritasa.

Naravno da u ove prijeđene kilometre, navode, trebaju uključiti i aktivnost Jelo na kotačima koja je aktivirana za vrijeme prvih mjeseci koronavirusa kada se dnevno dijelilo više od 100 obroka na 50-ak adresa. Sve su to znaci koji su kazivali da je došlo vrijeme za formiranje još jednog tima s istim zadacima: pružanje različitih vrsta pomoći od higijenske i primarne medicinske njege, egzistencijalne pomoći i različitih posredovanja do običnog posjeta i lijepe ljudske riječi,te s istim ciljem: biti na pomoć starim osobama koje današnje društvo često stavlja na marginu svoga razmišljanja i djelovanja. Svaka i najmanja pomoć i gesta ljubavi i pažnje znak su starim osobama da nisu same i zaboravljene. A u uvjetima u kojima mnogi od njih žive to je jako puno.

''Svjesni smo da je to još uvijek kap u moru potreba i da bi trebalo još timova da bi se ublažile poteškoće i potrebe starih osoba i da bi usluge bile kvalitetnije. Nadamo se da ćemo uz Božju pomoć i pomoć dobročinitelja iz godine u godinu rasti kako bi prisutnost ovakvih timova bila vidljiva i prepoznatljiva na području obje hercegovačke biskupije na korist potrebnih starih osoba vrijednih naše pomoći i pažnje. Sve ima svoje vrijeme pa vjerujemo da će doći i vrijeme za treći i svaki drugi naredni tim'', rekli su iz Caritasa.

 

Svi koji žele i mogu novčanim prilogom pomoći rad patronažne službe mogu to učiniti uplatom na broj Caritasova žiroračuna:

338 100 22 00 597 215
kod UniCredit Bank d.d. Mostar

''Svim dosadašnjim dobročiniteljima kao i onima koji će to tek postati zahvaljujemo na njihovom nesebičnom i velikodušnom pomaganju!'', poručili su iz Caritasa.

Kopirati
Drag cursor here to close