ZZJZ FBiH

Uskoro ćemo gledati spotove koji će nas pozivati na cijepljenje

Siniša Skočibušić kazao je da je od početka pandemije značajan dio komunikacije s javnošću bila suradnja sa medijima i diseminacija znanstveno i stručno utemeljenih informacija vezanih za mehanizam nadzora i kontrole pandemije.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 09. 2021. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Vladom FBiH upriličen je radni sastanak s predstavnicima javnih servisa i javnih RTV servisa o daljnjim oblicima suradnje u emitiranju promotivnih TV spotova i drugih materijala vezanih za promociju cijepljenja.

V.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Siniša Skočibušić kazao je da je od početka pandemije značajan dio komunikacije s javnošću bila suradnja sa medijima i diseminacija znanstveno i stručno utemeljenih informacija vezanih za mehanizam nadzora i kontrole pandemije kao i mjere zaštite zdravlja građana.

Podsjetio je da je cijepljenje protiv Covida-19 najučinkovitiji način za kontrolu i zaustavljanje pandemije koja ugrožava ljudske živote, opterećuje zdravstvene sustave, ostavlja velike ekonomske posljedice i onemogućava odvijanje normalnog života.

Prof. dr. Aida Ramić-Čatak upoznala je prisutne sa aktivnostima koje je Zavod do sada poduzeo, kao i planom za intenziviranje promocije cijepljenja protiv Covida-19 u Federaciji BiH.

Prisutnima je prezentiran i značajan broj edukativno-informativnih materijala koje je u proteklom periodu pripremio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u suradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva, a uz podršku ureda UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, u okviru kampanje za promociju cijepljenja pod sloganom "Zbog onih koje voliš #vakcinedjeluju".

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Vlade Federacije BiH zahvalili su medijima na dosadašnjoj suradnji, posebno u promociji cijepljenja te su ih pozvali da se još aktivnije uključe u promociju emitiranjem video spotova i drugog promotivnog materijala kako bi poruke dospjele do što većeg broja građana što bi u konačnici rezultiralo i većim brojem cijepljenih osoba, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close