Pozitivan učinak na kožu

Sve što trebate znati o ulju od mrkve

Ulje mrkve zasićeno je beta-karotenom (provitamin A) i prvenstveno je poznato po pozitivnom učinku na kožu
Lifestyle / Zdravlje | 03. 06. 2021. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije sumnjao da je mrkva zdrava, ali ispada da njezin korijen može blagotvorno utjecati na izgled. Organsko ulje, infuzirano mrkvom, poboljšava ten, hrani kožu i kosu, a to su dobri razlozi da se odlučite za potpuno prirodan proizvod bogat vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama.

Ulje mrkve zasićeno je beta-karotenom (provitamin A) i prvenstveno je poznato po pozitivnom učinku na kožu: malo ulja nanosite na lice i ravnomjerno ga rasporedite. Ulje osigurava glatkoću, sjaj i zdrav izgled zahvaljujući nježnoj narančastoj nijansi, piše Elle.hr.

Uz svakodnevnu upotrebu – u svom čistom obliku ili kao dodatak kremi za njegu – kozmetolozi predviđaju izvrstan učinak, potvrđujući da je ulje mrkve za kožu poput ukusnog deserta.

Hranjive, zaštitne, regenerirajuće i antioksidacijske sposobnosti mrkva ulja izvrsne su u njezi suhe i osjetljive kože. Treba ga dodati svakodnevnoj njezi u bilo koje doba, štiteći kožu od vanjskih utjecaja – vjetra, hladnoće ili zagađenog zraka velikih gradova. U hladnoj sezoni izliječit će iscrpljenu ili ispucalu kožu, a po vrućem vremenu će se nositi sa zadatkom balzama za usne. Riješite se akni, ima smisla dodati nekoliko kapi ulja mrkve u običnu kremu – osim što uklanja upalni proces, aktivira proces ozdravljenja.

Također se dobro nosi sa zadatkom samotamnjenja - laganim, zlatnim, prirodnim nijansiranjem kože. Osim toga, ulje mrkve djeluje kao potpora prirodnom preplanulom tenu, pripremajući epidermu za izlaganje suncu, produžavajući učinak sunčanja i štiti kožu. Može se uzimati oralno kao dodatak prehrani ili primijeniti na tijelo neposredno prije odlaska na plažu.

Kopirati
Drag cursor here to close