Depresija, strah, informacije ..

Kakvi su to izazovi s kojima se susreću obitelji u lockdownu

U Mostaru je danas održan okrugli stol o temi Izazovi s kojima se suočavaju obitelji u doba COVID pandemije
Lifestyle / Zdravlje | 13. 03. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Covid-19 pandemija je obuhvatila sve sfere društva, neke više od drugih. Za neke obitelji ona je značila velike promjene u svakodnevnim rutinama kao i ograničena ili izmijenjena financijska primanja.

Zato je Udruženje za sistemsku praksu i terapiju (USPIT) danas organiziralo okrugli stol o temi Izazovi s kojima se suočavaju obitelji u doba COVID pandemije.

Prije samog početka rasprave novinarima su govorili Marko Romić, psiholog, Elma Ljevo diplomirani socijalni radnik i Edna Haznadarević sistemska porodična psihoterapeutkinja USPITBIH.

Foto: Bljesak.info / Okrugli stol o temi Izazovi s kojima se suočavaju obitelji u doba COVID pandemije

Bilo je riječi o tome kakve posljedicama pandemija koronavirusa izaziva u obiteljima od ljudi koji izravno rade na ovoj temi i koji se svakodnevno bave problematikom mentalnog zdravlja.

Govorili su o svojim iskustvima, predlagali su neke sugestije, davali preporuke zajednici i ljudima koji tu žive kako bi lakše prebrodili ovu pandemiju.

Foto: Bljesak.info / Romić, Ljevo i Haznadarević 

Došlo do povećane anksioznosti kod djece uslijed zatvorenih škola i fakulteta ili drugačijeg načina školovanja kao i do napetosti u partnerskoj relaciji ili do općeg straha.

Cilj okruglog stola je otvoriti prostor za kreiranje preporuka koje bi bile od pomoći obiteljima u regiji Hercegovine, a za unaprjeđenje mentalnog zdravlja svih članova obitelji sa svojim raznovrsnim potrebama.

Poslušajte opširnije o tome s čime se susreću hercegovačke obitelji tijekom pandemije i kako da što lakše savladaju ovo krizno razdoblje.

Kopirati
Drag cursor here to close