Novi početak

Učinimo svjesno! dm poziva na „zdrave alternative“

Balansirana i zdrava prehrana počinje tamo gdje konzumacija brze hrane prestaje. Ključno je planirati obroke i što više ih pripremati kod kuće.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 01. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR DM / Ilustracija

Nova godina označava novi početak, a ove godine kompanija dm poziva svoje kupce da nove početke formiraju u skladu sa zdravim životnim navikama. Kako bi ih motivirali da više vremena posvete njegovanju zdravih životnih navika ali i očuvanju okoliša, dm pokreće kampanju UČINIMO SVJESNO kojom će različitim aktivnostima kupcima ponuditi „zdrave alternative“.

''Živimo u vremenu kada se prirodne namirnice tretiraju različitim umjetnim materijama i prolaze tehnologije prerade koje uništavaju njihovu kvalitetu i hranjivu vrijednost. Uobičajene namirnice sadrže oko 400 različitih dodataka. Stoga dm nudi više od 500 dmBio proizvoda iz biološkog uzgoja koji garantira visokovrijedne i kvalitetne proizvode, koji se odlikuju svojim prirodnim ukusom, proizvodnjom u duhu održivog razvoja i činjenicom da ne sadrže nepotrebne dodatke“, kazala je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a i podsjetila kako se o biološkom uzgoju i ponudi bio namirnica kupci mogu dodatno informirati u besplatnoj brošuri koju mogu potražiti u svim dm prodavnicama.

Balansirana i zdrava prehrana počinje tamo gdje konzumacija brze hrane prestaje. Ključno je planirati obroke i što više ih pripremati kod kuće. Ulaganje vremena i truda u pripremu obroka ulaganje je u vlastito zdravlje, doprinos je zdravom razvoju djece i stvaranju zdravih prehrambenih navika za cijeli život.

Kako bi svi oni koji teže zdravim životnim promjenama što lakše usvojili navike zdrave prehrane uz kupovinu dmBio proizvoda u vrijednosti od 15 KM i više u dm prodavnicama do 22.1.2019. na poklon dobivaju set to go koji sadrži kutiju za salatu, posudicu za sos i viljušku. Inspiraciju za salate i druga jela koja se u ovom setu mogu ponijeti na posao ili spremiti djeci za školu pronaći će na dm web stranici www.dm-drogeriemarkt.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close