Imunizacija

U RS stiglo još 25.000 doza ruskog cjepiva

Nakon kontrole kvalitete serije cjepiva će biti distribuirana zdravstvenim ustanovama u RS.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 05. 2021. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republiku Srpsku dopremljeno je novih 25.000 doza cjepiva "Sputnjk V".

Cjepiva su dopremljena u Banja Luku, a isporuci je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Riječ je o 25.000 doza prve komponente ovog cjepiva. Nakon kontrole kvalitete serije cjepiva u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva će biti distribuirana zdravstvenim ustanovama u RS.

"Danas imamo novu isporuku cjepiva ruskog proizvođača koje je nabavila RS preko veleprometnika, za potrebe cijepljenja svijeg stanovništva. Važno je da imamo kontinuitet u isporuci kako ovog cjepiva, tako i cjepiva drugih proizvođača, kako bi se proces cijepljenja stanovništva mogao odvijati nesmetano i dodatno se ubrzati", kazao je ministar zdravstva i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić.

Kako ističe u RS-u su i dalje na raspolaganju značajne količine cjepiva, a očekuju se  i nove isporuke.

"Prema najavama proizvođačima, uskoro bi trebalo da budu dopremljene i nove količine druge komponente cjepiva 'Sputnik V'", rekao je ministar Šeranić.

Podsjetio je kako je u prethodnom periodu u Republiku Srpsku dopremljeno ukupno 74.300 doza prve i druge komponente ruskih cjepiva "Sputnik V".

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je u Republici Srpskoj prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 primilo više od 88.000 stanovnika, dok je sveukupno cijepljeno oko 32.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close