Učenici i građani

U Prozor-Rami prikupljena 71 doza krvi

Iz Crvenog križa Prozor-Rama su zadovoljni prikupljenim dozama krvi.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 11. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srednjoj školi Prozor u četvrtak je provedena akcija dragovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Prozor-Rama i Zavoda za transfuziju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, a u akciji je prikupljena 71 doza krvi.

Krv su, kao i do sada, darivali učenici i djelatnici Srednje škole uz građanstvo te članove Biciklističkog kluba ''Ventus'', a ova akcija se u prozorskoj Srednjoj školi provodi dva puta godišnje, piše Ramski Vjesnik.

Foto: Ramski Vjesnik / Darivanje krvi u Prozor Rami 2018.

Učenici i djelatnici Škole od 1996. godine do sada su sudjelovali u samoj školi na 44 darivanja te je kroz te akcije ukupno prikupljeno 1.653 doza krvi, dok je od toga 1.037 doza krvi učenika i djelatnika škole.

Iz Crvenog križa Prozor-Rama su zadovoljni prikupljenim dozama krvi.

''Zahvaljujemo se svim darovateljima na svom odazivu humanoj akciji. Izuzetno smo zadovoljni i izražavamo svoju veliku zahvalnost Srednjoj školi Prozor za organizaciju ove i svih dosadašnjih akcija. Također smo veoma zahvalni općini Prozor-Rama koja je uvijek pokrovitelj akcija darivanja krvi'', rekao je tajnik Crvenog križa Daniel Tučić.

Tajnik Srednje škole Prozor profesor Franjo Marić, navode, vodi izuzetno preciznu evidenciju o svakoj akciji organiziranoj u školi.

Nakon današnjeg darivanja krvi organiziran je zajednički ručak, piše Ramski vjesnik.

Kopirati
Drag cursor here to close