Dvodnevni događaj

U Mostaru otvoren prvi Festival permakulture u BiH

Od 10 do 16 sati iskustva prezentiraju iskusni aktivisti iz Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će predstaviti permakulturu u najboljem svjetlu.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 09. 2019. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Festival permakulture u BiH otvoren je ovoga vikenda u Mostaru. Prvoga dana aktivnosti Festivala se održavaju u Muzičkom Centru Pavarotti.

Od 10 do 16 sati iskustva prezentiraju iskusni aktivisti iz Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će predstaviti permakulturu u najboljem svjetlu, a od 21 sat Festival upotpunjava koncert grupe Zoster.

Ulaz je besplatan za sve koji žele sudjelovati.

Drugoga dana Festivala, okupit će se permakulturni aktivisti iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine kako bi se upoznali, razmijenili iskustva i osmislili načine suradnje za budućnost. Festival će završiti posjetom permakulturnoj farmi Nešto Više, u Humilišanima, pored Mostara.

U duhu permakulture, zdravu i ukusnu zakusku za posjetitelje prvoga dana pripremile su mlade osobe sa invaliditetom iz socijalnog poduzeća RADIN (Los Rosales), a drugoga dana internacionalni volonteri Udruženja Nešto Više, od isključivo lokalnih i organski uzgojenih namirnica (eko-Jasmina i EkoDizajn), a za serviranje neće koristiti niti jedan komad jednokratne plastike.

Festivalski tiskani materijali urađeni su na recikliranom papiru i sa eko bojama, a osoblje MC Pavarotti će se pobrinuti da se za vrijeme koncerta Zostera ne koriste jednokratne plastične čaše.

Prvi Festival permakulture u BiH organizira Udruženje građana Nešto Više u suradnji sa i-platform, a kao nastavak istraživačkog rada kojeg je ranije ove godine napravila praktikantica Nešto Više i volonterka i-platforme Mirela Šimaga, uz podršku Univerziteta u Zuricu. 

Kopirati
Drag cursor here to close