Dobre vijesti

U Kini ozdravilo 92 posto oboljelih od virusa korona

"Od 81.000 slučajeva zaraženih virusom korona, više od 74.000 osoba se oporavilo, odnosno 92 posto, i otpušteno je iz bolnice. Taj broj nastavlja da raste posljednjih tjedana", rekao je on.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 03. 2020. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kini je 92 posto ljudi oboljelih od virusa korona ozdravilo, pri čemu se taj broj povećava posljednjih nedelja, izjavio je službeni predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije Tarik Jazarevič.

"Od 81.000 slučajeva zaraženih virusom korona, više od 74.000 osoba se oporavilo, odnosno 92 posto, i otpušteno je iz bolnice. Taj broj nastavlja da raste posljednjih tjedana", rekao je on.

Jazarevič je podsjetio da, u skladu sa preporukama SZO, pacijent može biti otpušten iz bolnice nakon što su dobijena dva uzastopna negativna testa na koronu, sa razmakom od najmanje 24 sata, prenijeli su mediji.

Službeni predstavnik Odbora za zdravstvena pitanja Mi Feng javio je 29. ožujka da je Kina proglasila kraj epidemije. Najmanje 98,6 odsto velikih industrijskih poduzeća u Kini koji su zbog korone morali prekinuti proizvodnju, ponovo je počelo da radi.

Karantin je u Vuhanu i provinciji Hubej trajao od 23. januara. Kineske vlasti su 31. prosinca obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Wuhan u centralnom dijelu zemlje.

Kineski stručnjaci utvrdili su 7. siječnja uzročnika bolesti - to je korona virus 2019-nCoV /2019-nCoV/, koji je kasnije dobio službeni naziv KOVID-19. Svjetska zdravstvena organizacija 11. ožujka proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju.

Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabilježeni su krajem 2019. u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close