Testiranja

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 34

Na bolničkom liječenju trenutno je 56 bolesnika, od kojih je 14 na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 10. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su 2 bolesnika: muškarac iz Livna rođen 1955. godine (Hercegbosanska županija) i muškarac iz Kanade rođen 1955. godine.

19 u Mostaru

Na bolničkom liječenju trenutno je 56 bolesnika, od kojih je 14 na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 364 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 34: 19 iz Mostara, 7 iz Jablanice, 2 iz Čitluka, 4 iz Prozor-Rame i 2 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 69 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 739 rješenja.

ŽZH

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 67 osoba, od čega troje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 12 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega sedam (troje muških i četiri ženske) te Gruda pet (dvoje muških i tri ženske) osobe.

Od koronavirusa oporavilo se sedam osoba, iz Gruda i Ljubuškog po tri osobe te Posušja jedna osoba.

U samoizolaciji se nalaze 233 osobe.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa trenutno je pozitivno 135 osoba: Široki Brijeg – 65, Ljubuški – 46, Grude – 18 i Posušje – 6, priopćio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close