Nove brojke

U FBiH 36, a u RS-u 30 novozaraženih koronom

Iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju na neophodnost pridržavanja mjera prevencije i osobne zaštite.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 06. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH, entitetu u BiH, testirano je 548 uzoraka, od kojih je 36 pozitivnih na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo, priopćili su u subotu iz Federalnog ministarstva zdravstva, prenosi Anadolija.

U Federaciji BiH do sada je testirano 47.267 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.519 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u FBiH oporavljena su 992 pacijenta, dok je trenutno aktivan 481 slučaj pozitivan na COVID-19. Zabilježeno je ukupno 46 smrtnih slučajeva.

Iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju na neophodnost pridržavanja mjera prevencije i osobne zaštite.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 261 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba, prenosi Anadolija.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS-a u subotu navode da se radi o 14 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je deset mlađe, 17 srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, 11 iz Zvornika, tri iz Čelinca, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Laktaša.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti, ističu iz instituta.

Kopirati
Drag cursor here to close