Brojke

U EU cijepljeno 75 posto punoljetnih građana

Uspjeh se, po njenim riječima, pokazao u tome što je do sada u EU imunizirano 75 posto odraslih osoba, prenijela je Hina.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 10. 2021. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Europskoj uniji je 75 posto punoljetnih građana cijepljeno, priopćila je danas europska komesarka za zdravlje Stela Kyriakedes.

Ministri zdravlja zemalja Europske unije danas su se na neformalnom zasijedanju u Sloveniji informirali o pravljenju zdravstvene unije u EU-u, kako bi blok odgovorio na buduće zdravstvene izazove.

Europska stretegija nabavke cjepiva i imunizacije omogućila je "uspjeh bez presedana", pri čemu su ključni bili suradnja članica i pokazana solidarnost, kazala jeKyriakedes.

Uspjeh se, po njenim riječima, pokazao u tome što je do sada u EU imunizirano 75 posto odraslih osoba, prenijela je Hina.

"Međutim, potreban nam je i veći procenat vakcinisanih i to svuda. To je bila moja glavna poruka", dodala je.

Kako bi se postiglo da se strategija cijepljenja i kontroliranja pandemije, a zatim povratka u normalan život osigura na globalnom nivou, potrebna je i solidarnost, pa je i na današnjem neformalnom zasijedanju ministara zdravlja dato jasno obećanje da će EU državama van Unije do sredine iduće godine donirati 500 milijuna doza cjepiva protiv kovida, od čega 250 milijuna prije kraja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close