Go Fair Turkey

U BiH se promoviraju prestižne turske bolnice

Sajam će biti prilika da građani i medicinski stručnjaci razmijene mišljenja i iskustva sa zdravstvenim stručnjacima iz Turske i pogledaju ponudu bolnica iz Turske.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 05. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu će danas biti otvoren dvodnevni Sajam zdravstvenog turizma BiH na kojem će biti promovirane prestižne bolnice u Turskoj. Na sajmu će biti predstavljena najnovija tehnologija i tretmani s ciljem jačanja i razvoja zdravstvenog sektora između Turske i BiH.

Sercan Calto, ispred organizatora ''Go Fair Turkey'', ističe da se nastavlja dobra suradnja Turske i BiH u mnogim sektorima, među kojima je i zdravstvo.

''Ove godine organiziramo drugi po redu sajam i zbog toga smo u Sarajevu. Turska i BiH baštine duboke povijesne i kulturne veze. Na sajmu sudjeluje 18 bolnica, 16 iz Turske i dvije iz BiH'', istaknuo je Calto.

Sajam će biti prilika da građani i medicinski stručnjaci razmijene mišljenja i iskustva sa zdravstvenim stručnjacima iz Turske i pogledaju ponudu bolnica iz Turske, piše BHRT.

Calto ističe kako je cilj da se unaprijedi zdravstveni sektor u BiH i da se tako da doprinos suradnji zemalja u toj oblasti.

''Bh. građani će moći posjetiti sajam i donijeti medicinsku dokumentaciju o eventualnoj povijesti bolesti i tako se informirati o mogućnostima liječenja u Turskoj. Bolnice, koje će sudjelovati na sajmu, doći će sa svojim ljekarima, stručnjacima iz određenih oblasti, kako bi se potencijalni pacijenti i njihovi bližnji mogli barem primarno informirati o eventualnom procesu liječenja u Turskoj'', rekao je Calto.

Jedan od ciljeva bolnica koje sudjeluju na ovom sajmu je i eventualna suradnja u oblasti zdravstva s ciljem investiranja u ovaj sektor.

''Više od pet bolnica ima svoj ured u BiH'', pojasnio je Calto navodeći da je u posljednjih godina povećan broj pacijenata s Balkana koji se liječe u Turskoj.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje danas i sutra od 11.00 do 17.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close