Lizzie Velasquez

Trpjela je jezivi mobing, a sada je YouTube zvijezda

Lifestyle / Zdravlje | 27. 09. 2017. u 22:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lizzie Velasquez zasigurno nije imala jednostavan život, uz svoj izgled i sve što to uz sebe nosi.

Od vrtića, preko škole pa do rane mladosti trpjela je mobing, zgrožene poglede, dobacivanja poznatih i nepoznatih... Sve zbog svoga izgleda i figure.

Nakon što je postala predmetom neslanih šala i komentara zlih ljudi na Internetu, Lizzie je odlučila nešto poduzeti. U međuvremenu je postala cijenjeno lice na YouTubeu, motivacijska trenerica i ovih dana „Streamy Awards“ zvijezda na crvenom tepihu.

Sa svojih 28 godina ona izgleda puno starije od većine vršnjaka. Boluje od rijetkog Marfanova sindroma, što je neka vrst oboljenja vezivnog tkiva u organizmu.

Lizzie se ne može udebljati, a sa svojih 29 kilograma tjelesne težine na 1,57 m visine, upravo je kost i koža. Osim toga, ova djevojka rođena u Teksasu, slijepa je na desno oko.

Even when I was little I was pretty excited about life in general. Fast forward many years and I'm just as excited! ??

A post shared by Lizzie Velasquez (@littlelizziev) onJul 25, 2017 at 10:23am PDT

Njezina karijera na YouTubeu započela je kad joj je bilo 17 godina, a jedan od korisnika objavio je video zapis „The world’s ugliest woman“ ("Najružnija žena na svijetu"). Taj video u trajanju od osam sekunda, pogledan je više od četiri milijuna puta.

Ispod videa su se redali samo najogavniji komentari nemilosrdne anonimne svjetine. Čak su ju svirepo pozivali da izvrši samoubojstvo.

"Ne znam ni sama što sam kliknula taj video, ali nakon toga sam naprosto otkačila", kazala je kasnije.

"Nazivali su me monstrumom, pitali zašto me majka nije pobacila... kako ću oprostiti takvim ljudima koji mi govore da se trebam ubiti?"

Satima je plakala, skrivena u kući. Ali, umjesto da završi na antidepresivima, uradila je upravo nešto suprotno - oduprla se svima!

Završila je studij komunikacijskih znanosti, snimila sa Sarom Bordo dokumentarni film o svome životu, a u srpnju ove godine objavila je svoju četvrtu knjigu „Dare to Be Kind: How Extraordinary Compassion Can Transform Our World“.

Ono što je nekad bilo noćna mora, postalo je njezin ''dnevni boravak" - Lizzin YouTube kanal ima gotovo 800 tisuća posjetitelja.

Stotine tisuća pristalica ima i na Instagramu i Twitteru.

Njezina je velika zagovornica i zaštitnica slavna glumica Eva Mendes (43).

Nakon što je 2013. godine izlagala na kongresu „TEDxAustinWomen“, Lizzie Velasquez je postala redovita gošća mnogih tribina na kojima se ljude motivira da budu to što jesu, da ne odustaju i ne priklanjaju se tegobnim mislima i samosažaljenju.

Naravno, i dalje ju pogađaju zli komentari, ali s time se sada puno bolje nosi nego u tinejdžerskoj dobi.

„Kad mi netko kaže nešto uvredljivo, ja u pravilu uradim nešto pozitivno zbog čega ću se bolje osjećati“, kazala je za teksaški list The Statesman.

Kopirati
Drag cursor here to close