Važno je znati

Tri stvari koje morate znati o proizvodima za samotamnjenje

Razmišljate o proizvodima za samotamnjenje? Onda morate znati ove 3 stvari
Lifestyle / Zdravlje | 25. 05. 2019. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god obožavali izležavanje na suncu i preplanulu kožu, često nismo svjesni štete koju činimo koži u tim trenucima.

Istina, osunčani ten čini naše tijelo privlačnijim, nesavršenosti na koži gotovo nevidljivima, noge prividno dužima, a oči i usne izražajnijima, no danas više nije potrebno (a ni poželjno) trošiti novce na solarij ili se izlagati suncu za postizanje željene boje.

Osunčani ten moguće je dobiti ravno iz bočice, stoga ni ne čudi kako su proizvodi za samotamnjenje ovih dana postali jedni od najtraženijih proizvoda i saveznik ženama u postizanju brončanog tena, piše Ordinacija.hr.

Koraci u procesu samotamnjenja

1. Piling

Piling je najvažniji korak u postupku samotamnjenja, a zatim je potrebno depilirati neželjene dlačice kako bi vaša koža bila čista i glatka. Nakon pilinga obavezno hidratizirajte kožu laganim losionom za tijelo, a posebno područje nosnica, koljena, laktova, stopala, vrata te drugih suhih dijelova i pregiba na tijelu.

Naime, što je veći sadržaj vlage u koži, to ona bolje prima boju. Osim toga, hidratantni losion će ispuniti nabore i spriječiti nakupljanje proizvoda za samotamnjenje u ružnim crtama, odnosno spasiti vas od tamnih mrlja ili neslavne narančaste boje kože.

2. Za lice koristite posebnu kremu

Proizvodi za samotamnjenje tijela, bilo da je riječ o kremama ili mlijeku, ne odgovaraju koži lica jer je koža na licu puno tanja, osjetljivija i nježnija. Zato za lice koristite posebnu kremu, ali nemojte ju nanositi na izrast kose i obrve jer je na tim područjima opasnost od neravnomjernog nijansiranja vrlo visoka.

3. Pravilno nanošenje krema

Za što bolje rezultate nanesite proizvod laganim, kružnim pokretima i to umjereno, na pojedine dijelove tijela, uz pomoć rukavice za nanošenje koja se može koristiti sa svim proizvodima za samotamnjenje, a dovoljno je nježna za korištenje na tijelu i licu.

Naime, nanošenje prstima može rezultirati neujednačenom bojom i žutim dlanovima, što nikako ne želite, stoga je rukavica sretnije rješenje. Na tržištu su dostupni i proizvodi s aplikatorom za nanošenje.

Kopirati
Drag cursor here to close