Zarazila se

Tretman iz pakla: Nakon pedikure ribicama, amputirali joj nožne prste

Nakon što je uživala u pedikuri ribicama na Tajlandu, ženi su liječnici morali amputirati nožne prste
Lifestyle / Zdravlje | 15. 09. 2018. u 19:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedikura ribicama trend je koji se rapidno proširio svijetom, ali mnoge zdravstvene organizacije upozoravaju na opasnosti koje prijete u slučaju da se odlučite za taj tretman.

Ozbiljno ih nije shvatila Victoria Curthoys kojoj su liječnici amputirali sve nožne prste zbog zdravstvene komplikacije koja je uslijedila nakon predikure. Curthoys je pedikuru imala na Tajlandu, a nedugo nakon toga dobila je infekciju.

Nekoliko godina ranije Victoria je imala infekciju kosti jer se porezala na staklo na nožni palac. Pedikura ribicama za nju je završila kobno jer se tamo zarazila tzv. vodenom bolesti koja postoji samo na Tajlandu.

 "Odlučila sam se na pedikuru i gledala sam kako osoblje postavlja bazen s ribicima, izgledalo je sve vrlo čisto, ali gadno sam se prevarila."

Doktorima je dugo trebalo da otkriju zašto je Victoria ponovno dobila infekciju kosti, a do trenutka kad su shvatili bolest joj je cijelu kost u palcu već pojela. Prvo su joj amputirali samo palac, a onda još jedan prst. Neko je vrijeme sve bilo u redu, ali ponovno se osjećala loše, povraćala je i imala vrućicu.

Uskoro su otkrili još jednu infekciju i morali su ukloniti ostatak prstiju. 

Kopirati
Drag cursor here to close