Burne noći

Dan nakon: Kako se brzo riješiti mamurluka i razbistriti glavu

''Kako biste ublažili simptome mamurluka, pijte mlaku vodu ili sok od limuna s malo meda.''
Lifestyle / Zdravlje | 01. 01. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pijete li između alkoholnih pića zaslađene ili voćne sokove, simptomi mamurluka bit će još izraženiji. Također, alkohol u krvi doseže najvišu razinu 30 do 90 minuta nakon što ste ga popili

''Kako biste ublažili simptome mamurluka, pijte mlaku vodu ili sok od limuna s malo meda. Ta pića održavaju razinu energije u tijelu, a na želudac djeluju blagotvorno'' savjetuje nutricionistica Sandra Marić Bulat, pišu 24sata.hr.

Pijete li između alkoholnih pića zaslađene ili voćne sokove, simptomi mamurluka bit će još izraženiji. Također, alkohol u krvi doseže najvišu razinu 30 do 90 minuta nakon što ste ga popili, a kemijski spojevi iz alkohola uzrokuju snažne vrtoglavice, glavobolju i mučninu, ponekad čak i nesvjesticu.

Voće sadrži fruktozu, koja pomaže izbacivanju alkohola (i drugih otrova) iz organizma. Tako će sokovi od jabuke ili rajčice potaknuti čišćenje i ubrzati oporavak tijela. Uz to brojne hranjive tvari iz voćnih sokova nadoknadit će organizmu izgubljenu energiju. Kako biste tijelo dodatno osnažili, za idealan energetski doručak izaberite jaja.

''Jaja sadrže aminokiselinu cystein. Ona razara otrove koji uzrokuju mamurluk. Frape od banane s čašom mlijeka i žličicom meda također je odličan izbor za ‘jutro poslije’. Kalij i magnezij iz banane brzo nadoknađuju izgubljene tvari i energiju'', kaže nutricionistica.

No rizik od mučnine umanjuje i udisanje svježeg zraka, pa je nakon vesele noći svakako dobro prošetati prirodom.

Pomaže i crna limunada

Radi se o crnoj limunadi koja postaje sve popularniji napitak za detoksikaciju tijela. Ovaj super napitak spasit će vas od mamurluka, koji danas muči veliku većinu ljudi. Brzo će vam vratiti energiju, razbistriti glavu i smiriti želudac. Crnu limunadu je vrlo jednostavno napraviti.

Sastojci:

  • sok od 2 limuna
  • 1 litra vode
  • 1 mala žlica aktivnog crnog ugljena
  • 2 žlice javorovog sirupa

Priprema:

Sve sastojke dobro promiješajte pa popijte limunadu. Inače, aktivni ugljen se daje ljudima nakon što su se otrovali nečim. On ima sposobnost na sebe vezati otrov.

Recept koji će vas vratiti u život
Kopirati
Drag cursor here to close