Susjedi

Tko se nikako ne želi cijepiti protiv Covida?

U istraživanju su pitani ispitanici iz 27 europskih zemalja kada bi htjeli primiti cjepivo protiv virusa korona, odnosno da li su je već primili.  
Lifestyle / Zdravlje | 08. 10. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Slovenija nalaze se među četiri zemlje EU u kojima je najviše nezainteresiranih za cjepivo, pokazalo je istraživanje koje je danas objavio Eurobarometar.

Oko četvrtine ispitanika Bugarske, Latvije, Slovenije i Hrvatske reklo je da se nikad ne žele cijepiti protiv virusa korona.

U Bugarskoj je 26 posto izjavilo da ne želi da primi vakcinu, slijede je Latvija i Slovenija sa 24 posto i Hrvatska sa 22 posto.

Više od polovine ispitanika u 22 zemlje EU potvrdilo je da se želi cijepiti što prije ili se već cijepilo.

Vode Malta, Nizozemska i Irska (87 posto), Belgija (86 posto), Španija (85 posto), Švedska (84 posto) i Danska (83 posto), prenosi Srna.

Riječ je o terenskom istraživanju barometra stavova ljudi o ekonomiji, epidemiji virusa korona i cijepljenju protiv virusa korona provedenom u lipnju i srpnju.

U istraživanju su pitani ispitanici iz 27 europskih zemalja kada bi htjeli primiti cjepivo protiv virusa korona, odnosno da li su je već primili.

Prema prosjeku EU, 69 posto ispitanika odgovorilo je da bi se htjelo cijepiti što je prije moguće ili da su već primili cjepivo, devet posto je izjavilo da bi htjelo primiti cjepivo tijekom ove godine, 11 posto bi to učinilo kasnije, a 10 posto nikad.

Kopirati
Drag cursor here to close