Svijet instagrama i laži

Tko iz BiH se zaista druži s Gianluca Vacchijem

Lifestyle / Zdravlje | 17. 08. 2017. u 08:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svijet društvenih mreža postao je mjesto zarade, dok se u drugim zemljama treba potruditi da se stekne povjerenje pratitelja u BiH i Hrvatskoj prolazi lažni sjaj.

Poznati modni bloger iz Širokog Brijega koji djeluje i radi u Italiji, kaže kako nažalost brojni hrvatski i bh. instagrameri pa čak i blogeri u želji za slavom podliježu nemoralnim ponudama.

Podsjetimo, Josip Grabovac je otišao u Italiju slijedeći svoj san, da postane modni bloger i to mu je i uspjelo. Uspješno vodi blog Glas mode koji broji preko 100 tisuća osoba po objavi, a na Instagramu ga prati preko 60 tisuća pratitelja.

No biti bloger ne znači samo objavljivati fotografije s hastagovima na Instagramu, nego zaista treba pisati i blog i raditi upoznavati ljude i stvarati suradnje, jer kaže Josip, vrijedan i predan rad jedini može stvoriti povjerenje kod publike, pratitelja ali i suradnika.

''Meni nije do marketinga u Bosni i Hercegovini. U samo dvije godine svojim trudom i radom postigao sam brojne suradnje u Italiji, ali i BiH, bez ijednog magazina, TV-a gostovanja i sl. Tek kada sam uspio počele su mi se javljati medijske kuće iz BiH i Hrvatske. Pokušali su me čak i uvući u politiku, no ja nisam neka Instagram zvijezda, već profesionalni bloger i nemam tri firme niti pet profesionalnih fotografa niti milijunske ugovore, kao što pojedine instagram zvijezde izjavljuju za sebe. Marketing ovdje mi ne pomaže, jer i bez njega izdvojeni ugovori već dvije godine su El Patron USA , Azul Formentera Spanjolska, Lotto Italia, Adidas Italia, Calvin Klein, Lamborghini, Absolut Joy, Turisticka zajednica Tel Aviv Jerusalem - Happiness Gianluca Vachi - što ni jedna medijska kuća nije prenijela dok u zadnjih par dana pišu neprovjerene informacije, te slijepo vjeruju nekim ''poznatim'' imenima u BiH prenoseći njihove postove'', kaže Josip za Bljesak.info.


Inače, kako nam kaže, Josip je s brojnim bh medijima doživio neugodna iskustva, jer se politika počela miješati u modu i magazine, no hrabro je odbio brojne suradnje.

''Zašto? Zato što pišu neprovjereno, objavljuju priče koje su neprovjerene, tek radi par stotina klikova, da bi naknadno sa mnom pokušali demantirati neke svoje objave! O čemu se radi ovdje. Radi se o tome, da sve moje objave možete provjeriti na Instagramu i blogu, a dokazuju ih i ranije suradnje'', kaže Josip objašnjavajući kako su ga posebno naljutili postovi pojedinih osoba i mediji koji su to prenijeli, a koji se pokušavaju lažno predstaviti, aludirajući na poznatu bh TV voditeljicu, koja je na svom profilu objavila sliku s Gianluca Vacchijem, poznatim talijanskim biznismenom.

''Stalno surađujem s brojnim poznatim osobama, a neki su mi i prijatelji, koje tek sad izlaze u javnost Bosne i Hercegovine (tipa Gianluca Vacchi)… Ja znam da svi žele preko noći popularnost (pogotovo nježna strana koja bi sve uradila da osvane na nekom portalu i tako izazove rat na par dana, dok kasnije sve padne u zaborav'', kaže Grabovac navodeći da je Gianluca Vachi sve osim onoga što pišu lokalni mediji.

''Instagram, kako sam i rekao, je sve samo nije stvarnost. Gianluca je osoba koju privatno znam i koji mi je ostvario jednu od prvih poslovnih suradnji u Italiji. Dok ga naši mediji prikazuju kao 'seksi rastrošnog djedicu', ja mogu reći da je Ginaluca velika, iskrena i humoristična osoba, ali prije svega veliki radoholičar.  Nakon suradnje vežu nas i isti prijatelji i mjesto boravišta. Nego, da se nadovežem na ono što sam govorio ranije, na žalost u Hrvatskoj i BiH ovaj svijet je daleko od poslovnog, 'instagramerima' se nude razne ponude, koje često nisu moralne. I lako je doći do navodne slave preko kreveta ili novcem, dok je u Italiji potpuno druga priča, to je profesionalna država gdje, da bi došao do portala ili magazina moraš nešto značiti, moraš se dokazati. Jer kad osvaneš kao ja u Vogue Italy, GQ Italy, OGGI,Vanity Fair,GQ Japan to je nešto što ne može srediti ''krevet''. To je posao. Na kraju, nažalost, Hrvatska i BiH su pune tih nemoralnih ponuda, za što imam i dokaze, ali ne želim ići toliko daleko. No možda jednom napravim ''rat u javnosti''. Možda ću se objavljivati tek toliko u nekim medijima (profesionalnim) koji će približiti moju suradnju i na kraju nekad kao sad demantirati laži koji se tiču mojeg posla.


A do tada ću svojim radom davati primjer drugim mladim osobama, kako bi im pokazao da je sve moguće samo treba imati cilj i truditi se, jer slava koja se stekne ''preko kreveta'' brzo nestane'', zaključuje Josip.

Kopirati
Drag cursor here to close