Od 7. do 10. listopada

Tjedan psihologije u Hercegovini 2019

Raspon tema obuhvaćenih TSPUH 2019 daje priliku za interdisciplinarnu suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila te svih zainteresiranih za planirane teme.
Lifestyle / Zdravlje | 03. 10. 2019. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti po redu, Tjedan psihologije u Hercegovini 2019 (TSPUH 2019), u organizaciji Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranka Društva psihologa u Federaciji BiH (DPFBIH), održat će se od 7. do 11. listopada 2019. Ovaj tjedan odabran je iz razloga što se 10. listopada obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Raspon tema obuhvaćenih TSPUH 2019 daje priliku za interdisciplinarnu suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila te svih zainteresiranih za planirane teme.

Glavni cilj manifestacije TSPUH 2019 je podizanje svijesti o problemima vezanim za mentalno zdravlje kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu, pri čemu se naglašava značaj i mogućnosti primjene psiholoških spoznaja u različitim sferama života.

U svrhu promicanja znanja i popularizacije ove znanosti, u okviru TSPUH 2019 planirane su praktične radionice i interaktivna predavanja sa zanimljivim temama namijenjene stručnjacima različitih profila (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i dr.), roditeljima, učenicima te svim ostalima zainteresiranima.

Manifestaciju TSPUH 2019 otvaramo zanimljivim radionicama u Mostaru i Ljubuškom.

Radionica za djevojke 'Pepeljuga' donosi osnovne informacije o razumijevanju razlika u percepciji između muškarca i žene, temeljeno na uvjerenjima teorije izbora, dok će se tijekom druge radionice 'Slatke male emocije' pokušati potaknuti emocionalna pismenost kod učenika OŠ Marko Marulić u Ljubuškom.

Na kraju prvog dana TSPUH 2019 organizira predavanje 'Psiholog u organizaciji', iz oblasti organizacijske psihologije, namijenjeno psiholozima zaposlenim u ovom području, voditeljima odjela za ljudske resurse u lokalnim kompanijama, studentima i drugima.

Drugog dana TSPUH 2019 nastavlja se u istom tonu i istoj oblasti psihologije gdje će se kroz predavanje 'Stavi pravog čovjeka na pravo mjesto: Selekcija' objasniti proces psihologijskog testiranja kandidata, važnost i uloga psihologijskih mjernih instrumenata, te predstaviti načini pripreme pitanja za intervju, proces provedbe selekcijskog intervjua i vrednovanje odgovora.

Prava poslastica za kliničke psihologe rezervirana je za treći dan TSPUH 2019 u vidu predavanja pod nazivom 'Narcisoidni poremećaj ličnosti - Činjenice i mitovi', o poremećaju ličnosti koji privlači sve više pažnje posljednjih godina. Kroz ovo zanimljivo predavanje pojašnjavamo kako bliske osobe onih koji imaju narcisoidni poremećaj ličnosti mogu završiti u ulozi žrtve i suočiti se sa nizom simptoma, te kako se mogu zaštititi.

Posljednji dan TSPUH 2019, donosi dva zanimljiva predavanja, neće biti manje zanimljiv od prethodnih. Predavanje ''Rizična ponašanja u adolescenciji uzrokuju P – pušenje A - alkohol D – droga'', namijenjeno studentima pedagogije, predškolskog odgoja i razredne nastave, osvrnut će se na važnost prosocijalnog ponašanja pojedinca za optimalno funkcioniranje, te objasniti zašto i kako dolazi do društveno neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih ljudi.

Posljednjim predavanjem 'Što vam neće reći na tečaju priprave za brak' će se pokušati na jednostavan i zanimljiv način publici približiti relevantne znanstvene spoznaje iz područja psihologije romantičnih veza.

Pred nama je jedan zanimljiv tjedan, koji postavlja pitanja i daje znanstveno utemeljene i stručne odgovore.

Kopirati
Drag cursor here to close