Podrška

Tisuće ljudi iz svih bh. gradova šetalo za ozdravljenje

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih preventivnih pregleda.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 09. 2019. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je u nedjelju održana 12. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure" za koju je ove godine registrirano rekordnih više od 9000 sudionika iz 70 bosanskohercegovačkih gradova i općina.

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih preventivnih pregleda. Sva sredstva prikupljena od registracija će se koristiti za podjelu paketića prve pomoći svakoj novooperiranoj ženi u BiH, organizaciju besplatnih mamografskih pregleda za socijalno ugroženu populaciju, psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama i edukaciju građana o ovoj bolesti.

Foto: PR / Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure

Nakon zagrijavanja uz poznate instruktore fitnesa i zumbe Adu Mašnić i Jasmina Begovića održane su dječja trka i trka za rekreativce. U 12 sati počela je šetnja na kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća građana. Njima se pridružilo i više od 500 heroina u roza majicama. One su preživjele karcinom i pokazale kako se slavi život.

Regionalna direktorica Udruženja Think pink, Nela Hasić:

''Neko je nekada rekao da je najveća vrlina ljudskog roda suosjećanje, na ovom mjestu i u ovo vrijeme nam je valjda svima jasno da u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini i dalje ima suosjećanja. Ovo je o obiteljski dan koji se tiče svakog od nas, ne samo bolesnih žena. Danas smo bili BiH u malom, ali i dio globalne priče. Trka/šetnja za ozdravljenje održana je u isto vrijeme u još 15 europskih gradova na čijim su ulicama trčale desetine tisuća ljudi.''

Foto: PR / Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure

Prisutnima su se obratili veleposlanik SAD-a u BiH  Eric Nelson, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Specijalni gost ovogodišnje manifestacije bio je poznati pjevač Amel Ćurić. Armija volontera iz srednjih škola i sa fakulteta pomogla je pripremu ovog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close