Najnoviji beauty trend

Tik Tokom se širi nova moda: pijenje klorofila za ljepšu kožu

Karfiol - Najnoviji beauty trend
Lifestyle / Zdravlje | 20. 05. 2021. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvene mreže pogodno su tlo za širenje brojnih trendova, a ništa drugačije nije kad je u pitanju ljepota. Nedavni videi s milijunskom publikom na TikToku u fokus su stavili jedan sastojak promičući ga kao zdravi dodatak koji pomaže očistiti kožu od prištića: klorofil. Zeleni biljni pigment ključan je u procesu fotosinteze kod zelenih biljaka i algi.

TikTokerice snimale su se ispijajući vodu s tekućim klorofilom kroz tjedan dana, dokumentirajući promjene na svojoj koži: pročišćenje kože, nestanak prištića i sjaj. No može li se zaista sve pripisati tom suplementu?

Iako je poznato da klorofil ima pozitivan učinak na organizam – pomaže u čišćenju jetre, zdravlju crijeva i djeluje protuupalno, sami suplementi sintetskog klorofila nedovoljno su istraženi te nisu sasvim poznati ni njihovi benefiti, kao ni eventualna štetnost, piše Elle.hr.

Na potonje je u svom kratkom videu na istoj platformi upozorila i nutricionistkinja i Tiktokerica Steph Grass, podsjetivši da klorofil dobivamo u zelenom lisnatom povrću te istaknula da samo šalica špinata ima oko 24 mg klorofila što je ekvivalent pola žličice klorofila, a osim tog zelenog pigmenta, jedenjem lisnatog povrća u organizam unosimo i vitamine, minerale, vlakna i antioksidanse.

Kako bismo u prehranu unijeli što više takvih prirodnih i korisnih namirnica koje će našu kožu činiti blistavom i zdravom, za početak u svoj jutarnji smoothie možemo dodati i zeleno lisnato povrće i češće ga konzumirati u drugim obrocima.

Kopirati
Drag cursor here to close