DOMAJS

Terme iz Hrvatske uvode tretman s domaćim kanabisom

Medicinski kanabis može se koristiti kao pomoć u liječenju brojnih bolesti i stanja, a u Termama Sveti Martin kažu da će se kod njih terapije obavljati u kontroliranim uvjetima
Lifestyle / Zdravlje | 07. 02. 2018. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međimurske Terme Sveti Martin uskoro će otvoriti Canabio centar, gdje će se provoditi terapije medicinskim kanabisom.

"Planirano otvaranje centra je početkom travnja. Tijekom veljače i ožujka napravit će se sve pripremne radnje, zaposliti osoblje i integrirati koncept u hotelsko poslovanje", najavljuje Branimir Blajić, direktor Termi.

Medicinski kanabis može se koristiti kao pomoć u liječenju brojnih bolesti i stanja, a u Termama Sveti Martin kažu da će se kod njih terapije obavljati u kontroliranim uvjetima te će se pripravci raditi individualnim pristupom, nakon što korisnik prođe liječnički pregled, piše Index.hr.

"Nudit će se terapije uljem kanabisa koje će se pod kontroliranim uvjetima dozirati u tijelo. Pripravci od kanabisa (kokteli) će se raditi individualnim pristupom na temelju prethodnog analiziranja krvi te na temelju pregleda specijaliste i našeg IQcure dijagnostičkog skenera. Računamo na klijentelu iz regije, ali i iz dalekih tržišta poput Rusije, arapskih zemalja, Engleske i sjeverne Europe. Zainteresirano tržište prema analizama se procjenjuje na 18 milijardi dolara", kaže Blajić.

Kanabis će nabavljati u ljekarnama u Hrvatskoj

Canabio centar trebao bi se dobro uklopiti u koncepciju Termi jer će se kroz četverotjedne terapije gostima nuditi i razne fizičke aktivnosti, kao i korištenje termalne vode.

"Kroz četverotjednu terapiju gostima se pruža psihološka potpora, organizam se podvrgava smanjenju razine kiselosti, uklanjaju se metabolički disbalansi te se diže energetski i imunološki status organizma na prirodan način. Dio jedinstvenog programa su i šetnje, biciklizam i druge fizičke aktivnosti, kao i korištenje termalne vode koja je prema analizi jedna od najkvalitetnijih u Europi", kaže Blajić.

Canabio centar upotrebljavat će medicinski kanabis koji će se nabavljati u ljekarnama u Hrvatskoj, piše Index.

Kopirati
Drag cursor here to close