Za lakše disanje

Suzbijte hrkanje uz ove prirodne trikove

Više hrčete kad spavate na leđima nego kad spavate na boku zato što kod spavanja na leđima korijen jezika "propadne" u grlo.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 05. 2018. u 22:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znate li da čišćenje sinusa može imati snažan pozitivan učinak na disanje tijekom noći?

1. Pripazite na tjelesnu težinu
Hrkanje je posljedica zraka pritisnutog zbog suženih ili blokiranih dišnih puteva, a osobe s viškom kilograma obično imaju i sloj masnih naslaga u dišnim putevima koji ometa normalan protok zraka. Stoga je održavanje optimalne tjelesne težine dobra prevencija hrkanja, a korisno je izbjegavati i alkohol i hranu najmanje tri sata prije spavanja.

2. Spavajte na boku
Više hrčete kad spavate na leđima nego kad spavate na boku zato što kod spavanja na leđima korijen jezika "propadne" u grlo. Još jedan savjet: zagrlite jastuk dužine gotovo cijelog svog tijela - taj položaj može omogućiti normalno disanje tijekom cijele noći zato što sprečava opuštanje leđa i trbuha, a time i tkiva u dišnim putevima, piše Zivim.hr.

3. Redovito ispirite nosne šupljine
Čišćenje sinusa može imati snažan pozitivan učinak na disanje tijekom noći. Korisno je i upotrijebiti sprej za čišćenje nosa neposredno prije odlaska na počinak.


4. Žvačite žvakaće gume bez šećera
Imate li sužene dišne puteve, dva puta po 20 minuta dnevno žvačite žvakaće gume bez šećera jer žvakanje je vježba za usta, jezik, čeljust i mišiće lica.


5. Vježbajte jezik
Prva vježba: vrhom jezika pritisnete gornje desni i zatim zabacite jezik unatrag. Druga vježba: usišete jezik u smjeru prema gornjim desnima i zadržite ga nekoliko trenutaka u tom položaju

Kopirati
Drag cursor here to close