Prema planu

Sutra počinje prvo veliko cijepljenje u Beču

Grad Beč pridaje veliku važnost maksimalnoj transparentnosti po pitanju trenutnog stanja planiranja i isporuke cjepiva te će redovno informirati stanovništvo.
Lifestyle / Zdravlje | 14. 01. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema planu cijepljenja protiv COVID-19 koji su predstavili bečki gradonačelnik Michael Ludwig i gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker, u početku će prioritet biti visoko rizične grupe i liječnici.

Od 27. prosinca do sada je cijepljeno 7.000 ljudi, a do kraja siječnja 48.500 stanovnika Beča primit će prvu dozu cjepiva. Prva velika kampanja cijepljenja počet će 15. siječnja, kada će za četiri dana na četiri lokacije biti cijepljeno 11.000 liječnika i uposlenika hitne medicinske pomoći.

"Optimističan sam da ćemo se zahvaljujući cijepljenju ponovo vratiti životu bez ograničenja. Među 7.000 cijepljenih je5.400 štićenika u 122 doma za stara i iznemogla lica i 1.600 uposlenika u zdravstvenim ustanovama i bolnicama. Najkasnije od sredine veljače bit će cijepljene i osobe van domova za stara lica, starije od 80 godina. Do kraja ovog tjedna uslijedit će cijepljenje još 26.000 osoba. Skorim dolaskom cjepiva Moderna sve će ići još brže, jer se ovo cjepivo može čuvati na temperaturi od -20 stupnjeva celzijusa", objasnio je gradonačelnik Beča, Michael Ludwig.

Iskustvo s imunizacijom i motivacijom stanovništva Beč je već mogao steći kampanjom cijepljenja protiv gripe prošle jeseni kada se cijepilo 420.000 Bečlija te je kvota cijepljenja podignuta sa 8 na 25 posto.

Grad Beč pridaje veliku važnost maksimalnoj transparentnosti po pitanju trenutnog stanja planiranja i isporuke cjepiva te će redovno informirati stanovništvo. Budući da će količine isporuke varirati zbog odobrenja drugih cjepiva, strategija će se kontinuirano prilagođavati tim promjenama.

Kopirati
Drag cursor here to close