Mostar

'Sunčana strana dlana' za Dan osoba sa Downovim sindromom

Idejni začetnik i glavni organizator ove akcije je BoHeMSA LC Mostar – udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Mostaru
Lifestyle / Zdravlje | 21. 03. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sunčana strana dlana" naziv je akcije kojom je, u petak 21. ožujka u Mostaru, obilježen Dan osoba sa Downovim sindromom.

Idejni začetnik i glavni organizator ove akcije je BoHeMSA LC Mostar – udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Mostaru, a cilj akcije je unaprjeđenje kvalitete življenja djece s Downovim sindromom, posebice kroz njihovo edukacijsko uključivanje u društvenu zajednicu od najranije dobi.

Danas se širom svijeta obilježava Svjetski dan Downovog sindroma, genetskog poremećaja uzrokovanog prisutnošću viška jednog kromosoma.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje dana osoba s down sindromom

Down Syndrom International službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati, potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom, te na razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu.

Odgovornost za to je u nadležnim državnim institucijama, organizacijama civilnog društva i građanima, jer osobe s Downovim sindromom su tople, dobrodušne, vedre, vesele, komunikativne, a mogu biti i veoma kreativne.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje dana osoba s down sindromom
Kopirati
Drag cursor here to close