Tjedan zdravlja

Studentima sve bitniji zdravi život

Cilj Studentskog zbora bio je povećati svijest studenata i ostalih osoba na važnost zdrave prehrane kao i samog zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 04. 2021. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je Tjedan zdravlja u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. 

Tjedan zdravlja započeo je u ponedjeljak 19. travnja, a zadnja radionica održana je u petak 23. travnja.

Cilj Studentskog zbora bio je povećati svijest studenata i ostalih osoba na važnost zdrave prehrane kao i samog zdravlja.

"Kroz čitavu organizaciju Tjedna zdravlja primjetili smo da se broj zainteresiranih studenata povećava. Sama tema 'Zdravlje i prehrana' privukli su popriličan broj studenata. Moje kolege zbog današnjeg životnog ritma koji im je zadan često biraju brzu nezdravu hranu. Nadamo se da smo ovom akcijom uspjeli povećati svijest studenata i ostalih osoba o zdravoj prehrani, kao i važnosti mentalnog i fizičkog zdravlja", kazala je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marija Barun. 

Na samom početku Tjedna zdravlja organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera. Akcija se odvijala na dvije lokacije, a oko 400 ljudi je sudjelovalo u akciji te tako izmjerilo tlak i šećer.

Drugi dan Tjedna zdravlja proveden je u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održala je predavanje na temu "Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod". 

Na predavanju je sudjelovalo više od 40 studenata i ostalih zainteresiranih osoba, a predavanje možete pogledati ovdje:

Video: Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod

U trećem danu Tjedna zdravlja, Studentska sekcija za hitnu medicinu održala je radionicu prve pomoći pod nazivom 'Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19'.

Radionicu je do sada pregledalo preko 250 osoba. 

Video: Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19

Četvrti dan je u sklopu Tjedna zdravlja održan Dan sporta. Prijavljeni studenti kao i ostali zainteresirani okupili su se u sportskom centru Arena te održali grupni trening.

Nakon toga opet smo se našli u online okruženju gdje je doktor medicine Antonio Markotić održao predavanje na temu "Salutogenezom do zdravlja".

Video: Salutogenezom do zdravlja

Akcija Tjedan zdravlja tradicionalno se održava na Sveučilištu u Mostaru te je to samo jedan od načina za promociju zdravlja među studentima. 

Kopirati
Drag cursor here to close