Tijelo diše

Stručnjaci preporučuju spavanje bez odjeće

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 07. 2018. u 10:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Genitalije su željne svježeg zraka kao i svaki drugi dio vašeg tijela jer tada se manje znoje, hladnije im je i mogućnost za razvoj bakterija, a time i infekcija, je manji.

Osim toga, spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osjećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tijela tijekom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osjećamo više seksi.

A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno ljepše nego dodiri "pidžama na pidžamu", piše 24sata.hr. 

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne zaklade za spavanje svaki treći čovjek spava gol, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih što spavaju u pidžamama.

Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i potiče osjećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog tlaka, jača imunitet i smanjuje osjećaj tjeskobe.

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja. Temperatura tijela je manja što doprinosi dubljem snu.

I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci vjeruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermija. 

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobivanja kožnih bolesti.

Naime, tijekom cijelog dana prekrivena je odjećom i obućom ispod koje se često znoji, a i kemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore. Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednom dekom, a tijelo neka i dalje uživa u slobodi.

Kopirati
Drag cursor here to close