Tijelo diše

Stručnjaci preporučuju spavanje bez odjeće

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 07. 2018. u 10:17 Bljesak.info
Kopirati

Genitalije su željne svježeg zraka kao i svaki drugi dio vašeg tijela jer tada se manje znoje, hladnije im je i mogućnost za razvoj bakterija, a time i infekcija, je manji.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim toga, spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osjećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tijela tijekom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osjećamo više seksi.

A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno ljepše nego dodiri "pidžama na pidžamu", piše 24sata.hr. 

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne zaklade za spavanje svaki treći čovjek spava gol, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih što spavaju u pidžamama.

Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i potiče osjećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog tlaka, jača imunitet i smanjuje osjećaj tjeskobe.

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja. Temperatura tijela je manja što doprinosi dubljem snu.

I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci vjeruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermija. 

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobivanja kožnih bolesti.

Naime, tijekom cijelog dana prekrivena je odjećom i obućom ispod koje se često znoji, a i kemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore. Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednom dekom, a tijelo neka i dalje uživa u slobodi.

Kopirati