STK Mostar

Stolnoteniski klub Mostar: Najbolji u Mostaru s razlogom

Lifestyle / Zdravlje | 05. 02. 2013. u 17:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na subotnjoj manifestaciji 'Izbor sportaša grada Mostara' među najuspješnijim laureatima bio je Stolnoteniski klub Mostar koji je u muškoj konkurenciji dobio dvije nagrade. STK Mostar je proglašen najboljom muškom ekipom u protekloj godini, a ima i najbolju mladu mušku ekipu u Mostaru.

S obzirom na rezultate mostarskih stolnotenisača u 2012. godini odluka žirija Sportskog saveza grada Mostara nije bila teška. Seniorska momčad STK Mostar je polusezonu u stolnoteniskoj Premier ligi Bosne i Hercegovine završila kao daleko najbolja momčad.

STK Mostar je osvojio naslov jesenskog prvaka bez ijednog poraza, s čak šest bodova više od pratitelja. Momčad koju vodi trener Danijel Berezovski, za koju igraju Armin Aličić, Ivan Bobaš, Mirza Hadžijahić, Fadil Čustović te pojačanje za ovu sezonu Dragutin Šurbek, sin legendarnog stolnotenisača istog imena, samo čudo može spriječiti da se na kraju domogne prvog naslova u povijesti kluba.

STK Mostar je 2010. godine pokrenuo i Ligu rekreativaca za sve koji žele sudjelovati iz Mostara i okolice. Njihova zamisao da se natječu rekreativci prvo je počela kao turnir, no zbog sve veće popularnosti i posjećenosti prerasla je u pravu ligu.

Bio bi to doista ogroman podvig za klub koji je ozbiljno radi tek posljednjih pet godina. Naime, STK Mostar, čiji je predsjednik Dragan Palameta, a potpredsjednik dr. Miro Miljko, pokrenut je 1999. godine, odnosno tada je obnovljen rad kluba koji je postojao i prije rata.

Međutim, tek prije pet godina, točnije 18. ožujka 2008. godine, STK Mostar je počeo dobivati obrise uspješnog sportskog kolektiva kakav je danas.

Te godine uselili smo u stolnotenisku dvoranu na Rudniku koja je izgrađena zahvaljujući gradskim sredstvima. Od tada u stvari počinjemo s pravim radom i sport koji je praktično bio na izdisaju polako dižemo do razine na kojoj je danas. Počeli smo od najnižih liga da bi došli do toga da smo jesenski prvaci države”, kaže za Bljesak.info prvi trener Mostara Danijel Berezovski.

STK Mostar ima i žensku seniorsku ekipu koja se također natječe u društvu najboljih, no mostarske stolnotenisačice nisu tako uspješne kao muške kolege, najviše stoga što za seniorske igraju igračice koje su u biti juniorke ili kadetkinje.

Ponajbolja igračica Ivona Knezović je pojedinačni kadetski prvak Bosne i Hercegovine u singlu i parovima, a uz kolegice Ivu Knezović, Gabrijelu Marić i Josipu Čerkez bile su i kadetske viceprvakinje Bosne i Hercegovine.

Kod muškaraca također ima uspjeha na pretek. Toni Buntić je pojedinačni kadetski prvak države, a Marko Vučijak, Luka Matković i on postali su kadetski prvaci države, te su izborili su i nastup na Europskom prvenstvu u Beču.

STK Mostar je tako po svemu zasluženo osvojio dvije nagrade Sportskog saveza grada Mostara, a kako se radi u ovom klubu, u što se uvjerila i ekipa Bljeska, moglo bi ih biti svake godine.

Bljesak.info će i u budućnosti nastaviti pratiti uspješne sportske kolektive u Mostaru i okolici. Ukoliko želite na portalu Bljesak.info vidjeti reportažu i o vašemu klubu, pišite nam na [email protected]
Kopirati
Drag cursor here to close