Vrijedni cilj

Stari most osvijetljen u znak borbe protiv raka dojke

Cilj akcije osvjetljavanja je da se i na ovaj način skrene pažnja na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevenciji, liječenju i pružanju podrške ženama koje žive sa tom bolešću, kao i jačanje društvene osjetljivosti za žene oboljele od raka dojke
Lifestyle / Zdravlje | 01. 10. 2018. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari Most simbol grada Mostara, jedan je od gradova koji se pridružuje akciji osvjetljavanja u ružičastu boju s ciljem obilježavanja početka desetog mjeseca međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, kako bi se ukazalo na globalni problem raka dojke.

Stari most u Mostaru je tako po drugi put zasjao u ružičastoj boji, pridružio se i postao dio priče u svjetskoj borbi protiv karcinoma dojke, koja se u desetom mjesecu obilježava diljem planete Zemlje kroz brojne aktivnosti podizanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju opake bolesti.

Cilj akcije osvjetljavanja koju organizira udruga 'Novi Pogled' je da se i na ovaj način skrene pažnja na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevenciji, liječenju i pružanju podrške ženama koje žive sa tom bolešću, kao i jačanje društvene osjetljivosti za žene oboljele od raka dojke i njihove probleme.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u ružičasto su obojeni Vijećnica i Šeherćehajina ćuprija. 

Osvijetljeni su i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, Hotel "Tuzla", Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola "Silvije Strahimir Kranjčević" u Livnu i most u Visokom.

Jučer je održana 11. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure", za koju se registriralo rekordnih više od 8.000 sudionika. Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.

Kopirati
Drag cursor here to close