Pažnja maloj Srbiji

Srbiji iz Indije isporučeno 150.000 doza cjepiva AstraZeneca

"Za ovo je bilo potrebno mnogo truda naše zemlje, ali i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Hvala im na tome što su nas željeli čuti i posvetiti pažnju jednoj maloj Srbiji", rekao je Vučić.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 02. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U Srbiju, koja je dosad cijepila više od milijun stanovnika, u nedjelju je stigao prvi kontingent od 150.000 doza AstraZeneca cjepiva protiv koronavirusa. 

Cjepivo britansko-švedskog proizvođača uvezeno je iz Indije, a u beogardskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" isporuku su dočekali srbijanskim predsjednik Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, veleposlanica Velike Britanije u Srbiji Sian Macleod i otpravnik poslova Veleposlanstva Indije Vijay Kumar.

Vučić je diplomatima iz Britanije i Indije zahvalio što podržavaju Srbiju i što su omogućili da uveze cjepiva iz Indije. 

"Za ovo je bilo potrebno mnogo truda naše zemlje, ali i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Hvala im na tome što su nas željeli čuti i posvetiti pažnju jednoj maloj Srbiji", rekao je Vučić.

AstraZeneca će, uz američko-njemački Pfizer-BioNTech, ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm, biti četvrto cjepivo kojim Srbija provodi kampanju imunizacije u kojoj je dosad cijepljeno više od milijun ljudi, prenosi Hina.

Prva cijepljenja AstraZenecom najavljena su već za ponedjeljak.   

Srbija je 19. veljače potpisala novi ugovor s farmaceutskom tvrkom Pfizer po kojem će u travnju dobiti još 1.200.000 doza cjepiva, a isporuka dodatnih 1.190.000 doza, kako je najavio srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ugovorena je za treći kvartal ove godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close