Milostinja

Srbija nam je spremna dati cjepivo

Prema riječima premijerke Srbije Ane Brnabić, do sada je nabavljeno 1.450.950 doza različitih vrsta cjepiva, od kojih je milijun kineskih…
Lifestyle / Zdravlje | 20. 01. 2021. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija je, potvrdio je to predsjednik Aleksandar Vučić, do sada osigurala dvostruko više cjepiva od svojih potreba, jer će cijepljenje biti potrebno i na jesen. Dostavljeno je 8000 doza Sjevernoj Makedoniji, uz mogućnost da se upute i drugim zemljama u regiji.

''Nemamo problem da i Albaniji pomognemo, ako nam sutra bude neko iz RS ili BiH tražio, kako ćemo da odbijemo, mislim da je to normalno ponašanje'', rekao je Vučić.

Prema riječima premijerke Srbije Ane Brnabić, do sada je nabavljeno 1.450.950 doza različitih vrsta cjepiva, od kojih je milijun kineskih, na što je potrošeno više od šest milijuna eura.

Video: Srbija: Počela masovna vakcinacija

Stići će još 250.000 Sputnik V cjepiva, s Poljskom je postignut dogovor da ta zemlja Srbiji proda 800.000 svojih Astra Zeneka doza, a od Kine se traži još milijun.

S druge strane, Bosna i Hercegovina ne zna ni kad ni koliko će cjepiva stići. U javnost je puštena samo informacija da bi to trebalo biti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca i vrlo neprecizno da će se raditi o brojci između pet i deset tisuća doza.

Podsjetimo, BiH je putem COVAX i mehanizma EU naručila oko dva milijuna doza cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close