Teško stanje sepse

Smrt djevojčice izazvala prijepore: Je li bilo ispravno ići bliže ili gdje je liječenje bolje?

"Zadarskim liječnicima nije bilo jasno zašto se Hitna pomoć iz Mostara nije odmah zaputila puno bliži Split, čija je bolnica izvrsno opremljena, nego su se zaputili za Zagreb", objavio je portal Vijesti.hr.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 01. 2019. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile 'vodene kozice i bakterijska superinfekcija'.

Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja te da su dežurni liječnici poduzeli sve mjere kako bi joj spasili život.

"Šokiranim zadarskim liječnicicima, koji se nisu mogli sabrati nakon smrti djevojčice, nije bilo jasno zašto se Hitna pomoć iz Mostara nije odmah zaputila puno bliži Split, čija je bolnica izvrsno opremljena, nego su se zaputili za Zagreb", objavio je portal Vijesti.hr.

iz SKB Mostar nam je rečeno kako dijete je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle.

"Navedena ustanova ima apsolutno najbolju Jedinicu intenzivnog liječenja u Republici Hrvatskoj i regiji'', zaključila je za Bljesak.info glasnogovornica mostarske bolnice Adrijana Pandža.

Kopirati
Drag cursor here to close