Primjena smilja

Smilje smanjuje kolesterol, ublažava bolove i snižava krvni tlak

Izvrsno je sredstvo protiv kroničnog umora, iscrpljenosti i oslabljenog imuniteta, a koristi se i u liječenju žuči za izbacivanje žučnog kamena i mokraćnih kanala, kao i za "peglanje" bora i strija.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 08. 2018. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Bljesak.info

Primjena smilja u tradicionalnoj medicini je raznovrsna. Osim što zaustavlja krvarenja i sprječava stvaranje krvnih podljeva, djeluje regenerativno, protuupalno i antioksidativno, smanjuje nivo kolesterola, ublažava bolove i snižava krvni tlak.

Izvrsno je sredstvo protiv kroničnog umora, iscrpljenosti i oslabljenog imuniteta, a koristi se i u liječenju žuči za izbacivanje žučnog kamena i mokraćnih kanala, kao i za "peglanje" bora i strija.

Upotrebljava se i u terapiji bolesti pluća. Ulazi u sastav mnogih čajnih mješavina za liječenje kroničnog bronhitisa, piše Živim.hr.

  Evo kako konkretno koristiti blagotvornost smilja.

Primjena smilja:

1. Tretiranje hematoma. Kada se kap eteričnog ulja smilja nanese odmah nakon udarca, velika je vjerojatnost da modrica neće ni nastati. Ako se već pojavila, modrica se premaže u tankom sloju uljem ploda divlje ruže ili nekim drugim biljnim uljem, a preko toga kapne se kap eteričnog ulja smilja. Postupak se ponavlja dva puta dnevno tijekom tri do četiri dana.

2. Tretiranje proširenih i upaljenih vena, tromboze, popucalih kapilara. (Razrjeđuje krv i ima protuupalno svojstvo). Za tretman popucalih kapilara kombinira se, na primjer, s eteričnim uljem limuna i eteričnim uljem čempresa.

3. Sportske ozljede

4. Ožiljci (novi i stari)

5. Strije

6. Alergije kože

7. Atopijski dermatitis i psorijaza. Zajedno s eteričnim uljem njemačke kamilice i biljnim uljem nevena, a u kombinaciji s eteričnim uljima narda i njemačke kamilice dobro je za tretman psorijaze.

8. Akne. Liječenje akni razblaženim eteričnim uljem smilja pokazalo se efikasnijim od upotrebe bilo kojeg drugog eteričnog ulja. Njegovo antimikrobno svojstvo u ovom slučaju dolazi do izražaja.

9. Reumatoidni artritis. Zbog svog protuupalnog svojstva koristi se kod svih problema sa zglobovima, reumatizma i artritisa, tendinitisa, burzitisa. Kombinira se s eteričnim uljem limunskog eukaliptusa.

10. Detoksikacija jetre. Eterično ulje smilja čisti jetru i izbacuje teške metale i toksine iz tijela. Naznačeno je kao jedno od, ako ne i najefikasnije ulje za detoksikaciju. eterično ulje smilja nakapa se, recimo, u kokosovo ulje i njime se masiraju stopala dva puta dnevno. Refleksne točke stopala koje odgovaraju jetri mogu biti od velike pomoći tijekom ovog procesa! Oprez je neophodan kod osoba koje su na antikoagulantnoj terapiji!) Može se koristiti za detoksikaciju tijela od lijekova i nikotina.

11. Respiratorni sistem. Koristi se kod jakog kašlja, djeluje antivirusno te jača oslabljeni imunitet.

12. Dobar je dekongestant, pa ga možemo koristiti kod sinusitisa, rinitisa ili bilo koje kongestije. Nekoliko kapi nakapati na dlanove ili na maramicu i udisati.

13. Korisno ulje kod bronhitisa ili astme. Opušta bronhije i razvodnjava sekret. Dobro ga je kombinati s eteričnim uljem tamjana.

14. Njega kože. Ulje smilja podrška je starijoj ili oštećenoj koži. Značajno unapređuje zdravlje kože, podmlađuje i čini kožu lijepom i blistavom! Istovremeno poboljšava raspoloženje i smanjuje stres.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close