Apel

SKB Mostar poziva darivatelje krvi: Potrebne sve grupe, posebno nulta

Iz SKB Mostar je rečeno kako se stanje sa zalihama krvi mijenja iz sata u sat te dodaju kako je svaka nova doza krvi dobrodošla
Lifestyle / Zdravlje | 14. 11. 2017. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Treba nam svaka krvna grupa, a posebno nulta krvna grupa. Stanje u našoj pričuvi se mijenja iz minute u minutu, kako dolaze bolesnici na naše klinike. Svakodnevno je puno prijema, svakodnevno se događaju i nesreće koje zahtijevaju operacije, a koje traže veće količine krvi'', rekla je za Bljesak.info pročelnica Zavoda za transfuziologiju SKB-a Mostar prim. dr. Jadranka Knežević.  

Knežević je rekla kako su tijekom vikenda imali problema s nultom krvnom grupom, te da su zbog toga poslali svoj medicinski tim u Jablanicu. Akcija darivanja krvi u Jablanici je po njenim riječima bila odlična.  

Nema otkazanih operacija

Kaže kako zbog nedostatka krvi niti jedna operacija nije otkazana.

''Niti jedna operacija nije otkazana, čak su i kronični bolesnici dobili ono što im je trebalo'', rekla je Knežević.  

Stanje sa zalihama krvi je kako kaže sada bolje nego za vikend, međutim akcije prikupljanja krvi ne prestaju.

Apel za darivanje krvi

Apelirala je na sve osobe zdrave osobe od 18 do 65 godina da dođu darivati krv u Zavodu za transfuziologiju. Darivanje krvi je moguće obaviti u vremenu od 7.30 do 14.30 sati.

''Danas je naša ekipa u Čapljini i tamo očekujemo prikupljanje određenih doza krvi. U Zavodu svakodnevno radimo  do 14.30 sati. Daj Bože da bude davatelja koji žele dati krv i iza 14.30 sati ili da ih u ovom pozivu dođe toliko da ih mi ne možemo obraditi i primiti. Mi ostajemo do onoga trenutka dok nam zadnji davatelj ne ode iz Transfuzijskog centra'', rekla je Knežević.

Istaknula je da je briga za bolesnike društvena briga bar što se tiče darivanja krvi. 

Kopirati
Drag cursor here to close