Bez panike

SKB Mostar očekuje epidemiju gripe

Samo jedna osoba dnevno može dostaviti bolesnima osobne stvari i potrebnu medicinsku dokumentaciju uz nošenje respiratorne maske.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 01. 2019. u 10:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Klinici za dječje bolesti (pedijatrija) SKB Mostar najviše je pacijenata s upalom pluća, rečeno je za Bljesak.info s ovog odjela.

''Broj pacijenata se povećao. Majke jesu spavale po stolicama jer nema slobodnih kreveta. Na odjelu nam leži najviše djece s upalom pluća. Pacijente koji žive u blizini puštamo na kućno liječenje,  no sve je pod kontrolom liječnika'', rekli su nam sugovornici iz ove Klinike.

Iz Odjela za odnose s javnošću SKB Mostar, također su potvrdili kako Klinici za dječje bolesti SKB Mostar trenutno ima povećan broj pacijenata. Ističu kako to nije neuobičajeno za ovo doba godine.

''Pacijenti za koje liječnici ustanove da su nakon primljene terapije dobrog općeg zdravlja otpuštaju se na kućno liječenje, uz dogovoreno vraćanje na ostatak terapije koju trebaju primiti'', naveli su iz SKB Mostar.

Posjeti u bolnici se ograničavaju do daljnjeg.

''U SKB Mostar zbog očekivane epidemije gripe, do daljnjega se ograničavaju redovite posjete bolesnicima, odnosno posjete se mogu odobriti samo u nužnim slučajevima'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Kako su naveli, to znači da samo jedna osoba dnevno može dostaviti osobne stvari i potrebnu medicinsku dokumentaciju uz nošenje respiratorne maske.

Inače, šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ dr. Erdin Alajbegović, rekao je da je su na području Hercegovačko-neretvanske županije  (HNŽ) u prosincu  2018. godine registrirana  402 slučaja akutne respiratorne infekcije te 248 slučaja obolijevanja od bolesti sličnih gripi, a potvrđen je i jedan slučaj gripe.

Najveći broj oboljelih, kako je dodao, registriran je na području općine Prozor.

Prema pristiglim prijavama, tri osobe oboljele od akutne respiratorne infekcije su hospitalizirane.

Kako bi smanjili rizik od gripe epidemiolozi preporučuju konzumiranje vitaminskih pripravaka i preparata koji pojačavaju imunitet te izbjegavanje zatvorenih prostorija u kojima dolazi do okupljanja većeg broja ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close