Oštra reakcija zdravstva

Sindikati: Vlada HNŽ-a opet obmanjuje javnost, tužiteljstvo mora reagirati

''Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, je jasno navelo da članovi pregovaračkog tima moraju biti ovlaštene osobe. Svi članovi pregovaračkog tima Sindikata su ovlaštene osobe od strane Nezavisnog Sindikata zaposlenika SKB-a Mostar''
Lifestyle / Zdravlje | 04. 02. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dužni smo reagirati povodom netočnih natpisa Vlade HNŽ-e da je Federalno ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi potvrdilo navodno stajalište Vlade HNŽ-a. Stav Vlade HNŽ-a je bio da članovi pregovaračkog tima Sindikata moraju biti ujedno i članovi Nezavisnog Sindikata zaposlenika SKB-a Mostar. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, je jasno navelo da članovi pregovaračkog tima moraju biti ovlaštene osobe. Svi članovi pregovaračkog tima Sindikata su ovlaštene osobe od strane Nezavisnog Sindikata zaposlenika SKB-a Mostar'', kazao je Dalibor Vuković, predsjednik Neovisnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ za Bljesak.info.

Naime, Vlada HNŽ-a je danas objavila na svojoj službenoj web stranici kako je Federalno ministarstvo rada i socijalne skrbi potvrdilo stajalište Vlade. Na to su reagirali iz Sindikata, a Vuković je dodao i kako ''Federalno ministarstvo nije navelo da svi članovi pregovaračkog tima moraju biti ujedno i članovi Nezavisnog Sindikata zaposlenika SKB-a Mostar''.

''Smatramo da objava Vlade HNŽ-a nije ništa drugo nego još jedan pokušaj obmanjivanja javnosti. Federalno ministarstvo je jasno naglasilo zabranu miješanja u funkcioniranje rada Sindikata'', izjavio je Vuković za Bljesak.info.

Pozvali su i Tužiteljstvo HNŽ-a da odmah formira predmet i u javnom interesu pokrene istražne radnje protiv ministra Gorana Opsenice zbog direktnog miješanja u upravljanje i funkcioniranje sindikata SKB Mostar i moguće počinjenje krivičnog djela zlouporabe službenog položaja i ovlaštenja.

Podsjećamo i da je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike 1. veljače odgovorilo Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, da je poslodavcu zabranjeno miješati se u uspostavljanje, funkcioniranje ili upravljanje sindikatom.

Ovo je potvrđeno za Bljesak.info iz Federalnog ministarstva rada.

Iz ovog Ministarstva su još jednom su naglasili da ni u jednoj svojoj rečenici nisu ustvrdili da je Vlada HNŽ u pravu nego da im je izričito podcrtano da je zabranjeno mijesanje u upravljanje i funkcioniranje Sindikatom.

Kopirati
Drag cursor here to close