Obratite pozornost

Simptomi bolesti jajnika koje ne treba ignorirati

6 simptoma koji mogu značiti da s tvojim jajnicima nešto nije u redu Veliki problem je što je dijagnozu teško uspostaviti, a simptomi nisu specifični i mogu se poistovjetiti s drugim bolestima.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 01. 2018. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od raka jajnika godišnje se razboli veliki broj žena diljem svijeta. Veliki problem je što je dijagnozu teško uspostaviti, a simptomi nisu specifični i mogu se poistovjetiti s drugim bolestima, piše Zdravakrava.

Ovo su neki od simptoma koji mogu ukazati na zdravstveni problem povezan s jajnicima:

Nadutost - trbuh izgleda napuhnuto čak iako nisi puno jela ili pila. Naduti trbuh ne znači automatski da postoji ozbiljan zdravstveni problem, ali ako to duže traje, obrati se liječniku.

Bol u trbuhu i zdjelici - oštra i uporna bol zdjelice i abdomena također može biti znak da bi trebala otići na pregled kod ginekologa. Slab apetit - osjećaj da si sita čak i ako ništa nisi jela. Ukoliko nemaš apetit i jedeš jako malo, bilo bi dobro da se što prije obratiš liječniku

Često mokrenje - nagon za češćim mokrenjem, ponekad i tri do četiri puta u roku od sat vremena, može biti znak da s jajnicima nešto nije u redu.

Pretjerano vaginalno krvarenje - krvarenje nakon menopauze i rektalno krvarenje su mogući simptomi raka jajnika. Kada to traje duže od mjesec dana, vrijeme je da se obratiš ginekologu.

  Bol u leđima, zatvor, umor, gubitak težine - ovi simptomi mogu ukazati i na neke druge bolesti, stoga je poželjno posjetiti liječnika ukoliko imaš neke od ovih simptoma.


Kopirati
Drag cursor here to close