Pozvao na cijepljenje

Sattler: Prvi put u BiH možemo reći da ima dovoljno cjepiva

Važno je da građani iskoriste taj luksuz što ima dovoljno cjepiva, smatra Johann Sattler
Lifestyle / Zdravlje | 20. 08. 2021. u 14:51 Fena
Satller o cjepivu u BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johann Sattler izjavio je danas u Sarajevu da smo tek na sredini borbe protiv pandemije i da ta borba još ni izdaleka nije dobivena.

Tijekom posjete cijepnom punktu u sarajevskoj dvorani Zetra, Sattler je istakao da je dobra vijest da postoje cjepiva koje su efikasna, te da prvi put u BiH možemo reći da ih ima dovoljno za sve građane.

''Važno je da građani iskoriste taj luksuz što ima dovoljno cjepiva i da prihvate ponudu koja im je "na stolu"'', rekao je Sattler.

U njegovoj pratnji bio je i premijer KS Edin Forto koji je podcrtao da više od 90 posto hospitaliziranih od delta soja čine osobe koje nisu cijepljene kao i da je biti necijepljen neusporedivo veći rizik nego imati nuspojave od cjepiva koje su vrlo rijetke.

''Molim sve koji su skeptični prema cjepivu da dođu i da se cijepe sada kada napokon imamo dovoljno cjepiva'', poručio je Forto.

Epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo KS Anisa Bajramović najavila je da će od naredni tjedan biti omogućena vakcinacija u domovima zdravlja na periferiji županije, te da će stići i 17.000 doza Sinofarm cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close