Problemi, problemi

Sami napravite najbolju masku za rast oštećene kose

Masku od kvasca potrebno je koristiti jednom tjedno, 3-4 mjeseca, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 3 mjeseca.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2020. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prirodna maska od kvasca je trajna i visoke kvalitete te odgovara svim tipovima kose. Ova maska nezamjenjiva je za brži rast kose te odlična u borbi protiv gubitka kose i uklanjanja prhuti.

Maska od kvasca

Koristeći masku od kvasca postići ćete fenomenalne rezultate, ali sama procedura za oporavak kose se mora provoditi sustavno, nikako s vremena na vrijeme, kako bi vam rezultat bio brz, djelotvoran i dugoročan.

Masku od kvasca potrebno je koristiti jednom tjedno, 3-4 mjeseca, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 3 mjeseca. Ukoliko vam je cilj ojačati i obnoviti oštećenu kosu savjetuje se da masku od kvasca koristite 2 puta tjedno kroz 2 mjeseca, pa po potrebi ponovite proceduru nakon 3 mjeseca.

Liječenje ćelavosti

Ovom maskom ne možete izliječiti ćelavost, ali možete poboljšati kvalitetu kose i potaknuti njen rast u slučaju opadanja kose zbog bolesti, hormonskim poremećaja, stresa, kemoterapije i jesenjeg intenzivnijeg opadanja kose.

Sastav maske možete mijenjati dodajući prirodne sastojke poput jogurta, maslinovog ili ricinusovog ulja, soka od aloe vere, itd. ali morate samo pripaziti da osnovni sastojak ostane kvasac.

Kosa već nakon prvog nanošenja dobiva poseban sjaj i volumen te je osjetno pod prstima zdravija.

Najbolji recept maske od kvasca glasi ovako – 20 grama svježeg kvasca otopite u jednoj žlici toplog mlijeka i ostaviti na toplom mjestu da naraste oko 20 minuta. Dobivenu smjesu nanesite na čistu i vlažnu kosu od korijena prema vrhovima. Ako želite masku možete nanositi i na neopranu kosu.

Topli ručnik

Zatim kosu umotajte u najlonsku vrećicu ili topli ručnik, važno je samo da stavite nešto toplo ili nešto što neće propuštati zrak na kosu kako bi stvorili optimalane uvjete za rast kolonija gljivica kvasca. Što se više gljivica stvori na kosi, to će se povećati i koncentracija minerala, proteina i vitamina koji će prodrijeti u folikulu dlake.

Ukoliko vam maska bude pretekuća svakako drugi puta stavite samo malo manje mlijeka. Kada masku nanesete na kosu ostavite je da djeluje oko sat vremena, a možete i 2-3 sata, što duže to bolje.

Ako masku stavljate na suhu i neopranu kosu nakon tretmana kosu operite šamponom, a ako ju stavljate na čistu i vlažnu kosu dovoljno je da ju samo isperete vodom s malo regeneratora. Miris koji ostavlja kvasac se osjeti samo za vrijeme djelovanja maske, a nestaje nakon pranja kada se kosa u potpunosti osuši.

Masku od kvasca možete napraviti i bez upotrebe mlijeka tako na na komad kvasca stavite žličicu meda, a kada kvasac naraste dodate žličicu maslinovog ili ricinusovog ulja, javlja ženskisvijet.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close